Devotionale

Un Dumnezeu ocupat…

imagesLucrul interesant la noi este că îi atribuim lui Dumnezeu tot felul de adjective care nu I se potrivesc. Am auzit de multe ori spunându-se că “Dumnezeu este prea ocupat cu alte lucruri mai importante, nu are timp de problemele mele minore.” Oare chiar e Dumezeu ocupat? Nu are timp decât pentru lucrurile cu adevarat grave și restul sunt lăsate undeva pe lista de așteptare? De ce unii oameni cred asta? Nu le-a răspuns Dumnezeu la unele rugăciuni? Sau poate lipsa lor de credinţă?

Dacă El îţi știe fiecare fir de păr din cap, fiecare celulă și tot ce simţi și faci… atunci eu zic că-I pasă de tine și de problemele tale oricât de minore par ele. Este indicat să venim cu tot necazul nostru înaintea Lui ca El să ne poată ajuta. Orice problemă mică poate cauza unele mai mari, așa că, să le rezolvăm pe toate la cruce.

Un “duh de orfan” se simte dat de-o parte și nevoit să se afirme făcând ceva special ca să atragă binecuvantarile pe care le are un fiu. Se straduiește să câstige statutul de fiu, deoarece nu crede că merită toate acele lucruri doar pentru că așa a zis Dumnezeu… poate asta e și problema celor care nici măcar nu îndrăznesc să se roage și să spună ce probleme au lui Dumnezeu; ei cred că trebuie mai întâi să dovedească că sunt vrednici.

Isus Hristos chiar a murit pentru păcatele tale ca tu să nu mai fii rob al pacatului, a fost rănit ca tu să fii vindecat. Crede asta cu toată inima ta și primește tot ce are să-ţi dea acestă jertfă sfantă. Nu ar fi păcat să nu beneficiem de toate beneficiile crucii când preţul ei a fost atât de mare? De ce să nu ne proclamăm liberi și biruitori peste toate problemele noastre? De ce să nu primim vindecare și eliberare de orice nu e bun în noi?

Lui Dumnezeu Îi place să-L implicăm în tot ce facem, astfel Îi arătăm că Îl iubim, că Îl dorim în fiecare domeniu al vieţii noastre și că suntem dependenţi de El. Îi aducem o mare bucurie Tatălui când Îi aducem inimile zdrobite la reparat, haina mânjită la curăţat și trupul pentru a fi vindecat. Așa că, haideţi să-L facem bucuros!

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button