Devotionale

Victoria asupra morţii

Victoria asupra morţiiCând Domnul Isus a exclamat triumfător la cruce: „S-a isprăvit!”, a păşit ca Învingătorul de pe Golgota. Prin lucrarea Sa de pe cruce a biruit păcatul, lumea şi pe diavolul. Nimeni nu a înţeles acest lucru, când Mântuitorul a murit, a fost luat de pe cruce şi a fost pus într-un mormânt. Se părea că diavolul şi oamenii obţinuseră victoria.

Domnul Isus a înviat însă a treia zi şi astfel a ieşit la iveală toată biruinţa câştigată de El pe cruce. El a fost înviat prin slava Tatălui. Prin învierea Fiului Său, Dumnezeu a exprimat deplina Sa satisfacţie în legătură cu lucrarea Domnului Isus. El, care n-a făcut niciodată păcat, care a împlinit în totul voia lui Dumnezeu şi care a suferit şi a murit pentru păcatele altora, nu putea rămâne în mormânt. Dumnezeu L-a înviat.

Acum, toţi oamenii credincioşi sunt părtaşi ai acestei victorii. Ei nu trebuie să se teamă de moarte, nici nu sunt fără mângâiere, când un om iubit lor este luat de la ei prin moarte. Ei ştiu că Domnul Isus a nimicit pe acela „ce are puterea morţii, adică pe diavolul, şi izbăveşte pe toţi aceia, care prin frica morţii erau supuşi robiei toată viaţa lor”. „Moartea a fost înghiţită de biruinţă. Unde îţi este biruinţa, moarte? Unde îţi este boldul, moarte?”

Sămânţa bună, 2013

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button