Cazuri UmanitareStiri

Ajută o familie săracă cu o sobă şi lemne să-şi încălzească baraca

Mircea
Mircea

Pe fata lui Mircea, cand il privesti, vezi tristete. Greu poti sa-i smulgi un zambet. Dupa ce i-a murit sora, calcata de tren, a fost dat la o casa de copii, unde si-a petrecut cea mai mare parte din copilaria sa. Ajuns adult, si-a gasit un loc de munca in croitorie, ceea ce i-a permis sa locuiasca cu chirie in Craiova. In 2003 a ramas pe drumuri.  Si-a pierdut locul de munca si neavand unde sa locuisca, in final a gasit o baraca abandonata, la marginea Craiovei, cu patru pereti de beton, fara acoperis. Impreuna cu sotia lui, a acoperit baraca cu cartoane, nailon si pietre pentru ca acoperisul lor improvizat sa nu fie luat de vant. Mai mult decat atat, si-au mai ridicat o  camera improvizata,mica, langa baraca de beton. Momentan, atat Mircea cat si sotia lui nu au loc de munca stabil. Isi castiga existenta lucrand cu ziua, atat el cat si sotia lui, atunci cand gaseste.

sobaDin cauza conditiilor de locuit, Mircea s-a imbolnavit de plamani si a fost pensionat. In 2011 insa, odata cu taierea masiva a pensiilor si pensia lui a fost taiata. Baraca este extrem de friguroasa din cauza peretilor de beton, a lipsei unui acoperis adevarat si a faptului ca pe jos este nisip. In baraca lui Mircea este mult mai frig decat afara. Cat timp am stat  de vorba cu el  in baraca, ne inghetau picioarele de frig. Cazul lui si povestea lui de viata ne-a impresionat profund. L-am intrebat de cateva ori: ,,care este nevoia ta cea mai urgenta”, iar raspunsul lui a fost acelasi: ,,imi doresc de la Dumnezeu sanatate!”. Am insistat sa ne spuna nevoile lui, ca dorim sa il ajutam, dar dorim sa stim de ce are nevoie. In cele cateva ocazii cand a fost vizitat de noi, nu ne-a cerut nimic.

11Cu toate acestea insa, nevoile erau mai mult decat evidente: pe jos este nisip si iti ingheata picioarele, acoperisul in toiul iernii incarcat cu zapada este din carton, lemne nu avea de loc, iar soba la care se incalzeste si pe care gateste, este mult prea uzata. L-am intrebat daca soba face caldura si am inteles ca consuma foarte multe lemne fara randament din cauza ca este foarte veche, doar tabla  nu tine caldura. Lemne nu avea deloc, asa ca echipa noastra i-a adus cateva lemne dar care insa nu vor tine foarte mult. Dorim  sa ii cumparam lui Mircea o teracota care sa tina caldura si pe cara sa si poata gati. De asemenea, dorim sa ii procuram cat mai repede posibil si lemnele de foc de care are nevoie, pana va veni caldura. Teracota si lemnele ne vor costa 500 de euro. Facem un apel de suflet, la toti fratii care simt cu cei aflati in nevoie, care au nevoie de ajutorul nostru.

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la adresa de email: [email protected] / telefon: 0749 402 098 sau 0766 365 833

Pentru cei care doriti sa faceti donatii, va rugam sa folositi modalitatile prezentate mai jos:

Total costuri teracota si lemne: 500 de euro

  1. Online cu cardul, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/
  2. Prin PayPal, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/
  3. Prin transfer bancar, in conturile deschise la BCR pe numele asociatiei crestine Misiunea Speranta pentru Romania, de mai jos:
  • IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
  • IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

Cu respect,
Echipa Slujire Crestina
www.slujirecrestina.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button