DevotionaleEditoriale

Întrebări fără rost

downloadDe multe ori venim la Dumnezeu cu întrebări fără rost, de genul: ești cu mine? Vrei să mă ajuţi? Mă mai iubești? Ai nevoie de mine? Oare mă primești în cer? Mai sunt mântuit dacă am păcătuit iar?

Nesiguranţa si neîncrederea în Tatăl ne face să-I punem întrebări precum cele de sus. Dar de ce suntem încă nesiguri? De ce mai căutăm să primim ceva ce ne-a dat în dar? E oare viaţa noastra atât de murdară ca Dumnezeu să n-o poată curăţi? Suntem noi atât de jos încat, în loc să ne încredem mai mult în El, începem să ne temem de iad și alte lucruri “grozave” pe care le-am auzit? De ce ne lăsăm atât de ușor purtaţi de nesiguranţă și de multe ori ne simţim nesiguri când Îi încredinţăm ceva din noi înșine? Poate că asta e din cauza firii noastre pământești, poate suntem influenţaţi de alţii… Poate credinţa noastră slabă nu rezistă la predicile legaliștilor… cei ce zic că dacă nu îndeplinești anumite lucruiri (și îţi dau o listă lungă de reguli), nu vei merge în rai, nu vei fi mântuit și multe minciuni demonice ce se predică de la amvoane, și nu numai, în zilele de astăzi. Nu e bine să ne permitem să încălcăm Legea sau poruncile doar pentru că noi am fost botezaţi sau pentru că L-am primit pe Hristos; dar nici ritualurile și tradiţia nu o să-ţi garanteze cerul.

Mă bucur că Dumnezeu vrea să ne întărească în aceste vremuri, ca să ne încredem mai mult în El, să fim mai adânc înfipţi în Viţa, care e Isus Hristos, ca să avem viată și ca “Bucuria noastră să fie deplină”  (Ioan 15). Acum este vremea în care să ne ridicăm din amorţire și adormire spirituală, din frică și din neputinţă, și să punem bazele unei relaţii adevărate cu Mântuitorul. Atunci poate să sufle vântul și să bată ploaia, dar casa noastră va rămâne în picioare, căci va fi zidită pe Stâncă (= Isus), zicea Isus (Matei 7).

Haideţi nu doar să cântăm cât de mult Îl iubim și cât de mare e Dumnezeu, dacă în viaţa noastră e mic.. și fără valoare; dacă noi nu Îi ascultăm poruncile, degeaba Îi spunem că-L iubim (Matei 15).

Domnul să ne ajute pe toţi, să ne întărească și să ne ridice ca să putem fi mai tari în credinţă și în lucrurile sfinte. Amin!

Show More

Related Articles

One Comment

  1. „Haideţi nu doar să cântăm cât de mult Îl iubim și cât de mare e Dumnezeu, dacă în viaţa noastră e mic.. și fără valoare; dacă noi nu Îi ascultăm poruncile degeaba Îi spunem că-L iubim (Matei 15).”….foarte adevarat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button