Devotionale

Dovlecei și costume

dovlecei si costumeNu cu mult timp în urmă a avut loc o zi care de mulţi a fost sărbătorită, și anume Halloween.

Pornesc televizorul și văd oameni care cioplesc dovleci, cumpără figurine cu diferite chipuri hidoase și diferite costume care mai de care.  Sărbătoresc! Sărbătoresc halloween-ul! Stau și mă întreb cum vine asta. Am căutat în dex definiția cuvîntului sărbătoare. Ea spune cam așa:”Zi în care se comemorează sau se sărbătorește un eveniment important, organizându-se adesea diferite serbări, solemnități, demonstrații etc. și în care de obicei se întrerupe activitatea obișnuită„.
Dacă ar fi să punem această definiție lângă cuvântul halloween ar veni cam așa: halloween e ziua(noaptea) în  care înălțăm toate ființele întunericului sub pretextul că ne simțim bine.
Ce poate fi greșit la această sărbătoare? Totul! Ne învârtim sub pretextul că e ceva nevinovat să ne costumăm în vrăjitoare și în același timp susținem sus și tare că vrăjitoarele nu au ce căuta în mediul în care trăim noi.
Spunem că nu e nimic rău să avem un costum diavolesc în această seară, iar în restul zilelor ne rugăm pentru alungarea spiritelor. Ieri am aprins lumânări pentru alungarea spiritelor, iar azi ne costumăm în ele!

Oare nu ne îmbrăcăm în fătărnicie?
Ne plângem că tinerii și copii noștri nu știu să deosebească Binele de Rău, dar tot ceea ce facem e să le îndesăm pe gât lucruri păgâne, păcătoase. Azi, trăim în postmodernism unde fiecare are adevărul lui, legea lui. Sunt coștientă că nu mai poți spune nimănui nimic, dar azi vreau să vă întreb care e părerea lui Dumnezeu când privește spre România. Ne-a binecuvântat țara cu roade bogate. Ne-a binecuvântat viețile, familiile. Nu știu ce credeți voi, dar mi se pare că avem un mod tare ciudat să Îi aducem laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru ce a făcut! România trezește-te! Nu te uni cu nelegiuirea- ești prea prețioasă! Întoarce-te la Dumnezeu!

articol scris de Bora Doroteea

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button