ExterneStiri

India: Eliberat după 8 ani de închisoare

brother-samuelDupă 8 ani de închisoare sub false acuzaţii şi numeroase amânăriri în procedurile juridicare, o Evanghelie pentru Asia – misionarul sponsorizat din India a fost eliberat.

Fratele Samuel a fost arestat în 2004 în Jharkhand, India, fiind acuzat de participarea în revolte insurgente care au lăsat 19 morţi. În ciuda mărtirisirii nevinovăţiei şi a prezenţei lui la acest eveniment, el a fost închis imediat. Din închisoare, El a continuat să misioneze, împărtăşind cu alţii veştile bune ale dragostei lui Dumnezeu. “Am fost încântat să primesc un apel telefonic ce mă informa că pastorul nostru Samuel a fost eliberat din închisoare”, a spus K P Yohannan, fundatorul şi preşedintele EPA – Evanghelie pentru Asia. “Isus ne-a spus să nu fim surprinşi de asemenea persecuţii când Îl urmăm. Totuşi sunt atât de uşurat să ştiu că rugăciunile noastre au fost ascultate. Fratele nostru a rămas credincios chemării sale şi acum este liber din nou.”

Jharkhand este acasă la sutele de Naxalieni – un grup rebel Maoist. Guvernul a luptat mult ca să ţină pacea în statul lui. Totuşi, după o luptă vicioasă unde au fost omorâţi 19 politicieni, autorităţile au indentificat în mod greşit pe Samuel ca unul din rebelii Naxalieni responsabili pentru atac.

Încarcerarea lui Samuel a dus la ani de audieri şi recursuri care erau mereu amânate, separându-l de soţia lui şi de fiica lui cea tânără lăsate singure. Pe parcursul acestor 8 ani temnicerii au început să aibă încredere în el şi astfel i-au dat permisiunea să conducă serviciile de rugăciune sâmbăta şi vinerea în închisoare. Mulţi au început să Îl cunoscă pe Hristos.

În august 2010, Curtea de Justiţie indiană a ordonat ca toate acuzaţiile împotriva lui să fie aruncate, deoarece probele au fost insuficiente să îl dovedească vinovat de crimă sau orice altă asociere cu rebelii. Totuşi a fost necesară o ultimă audiere pentru eliberare care nu a fost programată de registrul de procese timp de multe luni, şi apoi a fost amânat mereu şi mereu.

În aceea perioadă Samuel a scris din închisoare: “Am fost total deprimat în această situaţie, dar Dumnezeu m-a ajutat să înţeleg că El are un plan special cu mine în închisoare. Dumnezeu m-a ajutat să arat dragostea lui Isus prizonierilor. Prin misiunea mea, am văzut transformările ce s-au întâmplat în viaţa lor.”

Vestea eliberării lui în această lună a adus bucurie pentru sutele de oameni care s-au rugat pentru el timp de 8 ani de zile. În timpul încarcerării lui, aproape 20 de prizonieri au cunoscut şi au urmat pe Dumnezeu din cauza misiunii din spatele gratiilor.

“Ceea ce vrăjmaşul a dorit rău, Domnul a folosit spre bine”, spune Yohannan. “Deoarece fratele Samuel a rămas credincios în ciuda persecuţiei, mulţi din închisoare care nu ar fi ştiut niciodată de dragostea lui acum laudă bucuroşi Numelui lui Isus.”

Sursa articol: http://www.christiantoday.com

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button