Devotionale

Cine a scris scrisoarea? (2)

imagesAm auzit de multe ori spunându-se că Biblia este „plină de greşeli”. De-a lungul timpului, am petrecut mii de ore studiind Scriptura şi n-am putut găsi nici măcar o singură greşeală. Au fost vremuri când credeam că găsisem greşeli, însă era greşeala mea, nu  a lui Dumnezeu. „Toata Sciptura este insuflată de Dumnezeu” (2 Timotei 3:16). Toate lucrurile din Scriptură sunt acolo pentru că Dumnezeu le-a aşezat acolo. Cu timpul ne vom da seama că noi greşim. Alte date în lumina acestor gânduri:

Nu mulţi oameni îşi dau seama că undele radioului şi undele luminii sunt două forme ale aceluiaşi lucru. Dumnezeu ne spune acest lucru în Iov în 1500 î. Cr.: „Poţi tu să arunci fulgere, ca să plece? Îţi zic ele: «Iată-ne!»? (Iov 38:35). Cine ar fi crezut că lumina poate fi transmisă pentru ca apoi să se manifeste ca vorbire? Ştiai că undele radioului călătoresc cu viteza luminii? De aceea poţi comunica instantaneu, fără fir, cu cineva de la celălalt capăt al Pământului. Acest lucru a fost pentru prima dată realizat în 1864, când „savantul britanic James Clerk Maxwell a sugerat că undele electrice şi cele ale luminii sunt două forme ale aceluiaşi lucru” (Modern Century Illustrated Encyclopedia)

Pe vremea când ştiinţa bâjbâia în ceaţă cu privire la dispariţia dinozaurilor, Biblia părea să arunce lumină asupra subiectului. În Iov 40:15-25, Dumnezeu descrie cele mai mari creaturi pe care le-a făcut vreodată. El vorbeşte despre un animal imens ca fiind erbivor, având coapse puternice, o coadă cât un copac, oase foarte tari, locuind printre copaci, fiind capabil să consume mari cantităţi de apă şi fiind foarte înalt. Apoi Scriptura ne spune: „Doar Acel ce l-a făcut Îţi poate apropia sabia de el.” Cu alte cuvinte, Dumnezeu a cauzat dispariţia acelei creaturi imense.

În Genesa 6, Dumnezeu i-a dat lui Noe dimensiunile unui vas de jumătate de milion de metri cubi pe care să îl construiască. În 1609 la Hoorn, în Olanda, a fost construit un vas după acelaşi tipar, revoluţionând construcţia de nave. În 1900 un alt vas foarte mare se apropia de proporţiile arcei lui Noe (fapt verificat de Lloyds Register of Shipping în World Almanac).

Comfort, Ray, Dumnezeu nu crede în atei, (Cluj Napoca: Risoprint, 2009), 88-90

 

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button