Devotionale

Cine a scris scrisoarea? (1)

BibliaCând un om scrie o scrisoare, o scrie el sau pixul său? În mod evident, el scrie scrisoarea, iar pixul este instrumentul folosit. Biblia declară că Dumnezeu a scris-o şi că oamenii au fost instrumentele de care El S-a folosit pentru a-Şi scrie scrisoarea către omenire (2 Petru 1:21).

Biblia a fost scrisă de aproape 40 de oameni într-o perioadă de peste 1600 de ani, începând cu anul 1500 înainte de Cristos. Dacă aceşti oameni au fost inspiraţi de Dumnezeu aşa cum pretinde Biblia, atunci ea nu poate fi o carte obişnuită. În lumina acestor gânduri, să privim următoarele date:

 În perioada în care ştiinţa pretindea că Pământul stătea pe o temelie sau pe un animal mare ori pe un uriaş (1500 î. Cr.), Biblia vorbea despre faptul că Pământul pluteşte în spaţiu: „El întinde miazănoaptea asupra golului, şi spânzură Pământul pe nimic” (Iov 26:7).

„Cei mai mulţi cosmologi* sunt de acord că relatarea Genesei despre creaţie, care vorbeşte despre nimicul iniţial, poate fi în mod nefiresc aproape de adevăr”. Ştiinţa descrie Universul în cinci termeni: timp, spaţiu, materie, energie şi mişcare. Genesa 1:1-2 descoperea asemenea adevăruri evreilor încă din 1450 î.Cr. „La început (timp), Dumnezeu a făcut (energie) cerurile (spaţiu) şi Pământul (materie). Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu se mişca (mişcare) pe deasupra apelor.” Primul lucru pe care Dumnezeu ni-l spune este că El controlează orice aspect al Universului.

Biblia ne mai spune că Pământul este rotund: „El (Dumnezeu) şade deasupra cercului Pământului” (Isaia 40:22). Omul a descoperit acest lucru abia 2400 de ani mai târziu.

*cosmolog: Om de ştiinţă care studiază originea şi structura Universului. N. trad.

Comfort, Ray, Dumnezeu nu crede în atei, ( Cluj Napoca: Risoprint, 2009), 87-88.

 

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button