Editoriale

“Prietenie” într-o relaţie

prietenie-iubireNu cred că suntem oarecum orbi la ceea ce de multe ori se petrece în jurul nostru. Mai zilnic se întâmplă să vezi persoane cu inimi frânte din cauza relaţiilor nestabile, sau a problemelor care nu încetează să apară. Alţii, dorind să îşi îngroape suferinţele, aleargă în “relaţii” sperând că vor găsii rezolvare şi răspuns, însă ceea ce vor primi, va fi încă o zgârietură pe inima deja plină de răni.

Vorbind de prietenie, cred că mulţi “îndrăgostiţi” sunt falimentari la acest capitol. De fapt, mulţi dintre ei nu caută altceva decât împlinirea lor, şi astfel se ajung la situaţii în care mulţi se întreabă “de ce?”. Nu mă miră faptul că aceste lucruri se întâmplă, nu… chiar deloc! Prietenia, un cuvânt atât de mare, încât putem defini foarte multe. Imaginaţi-vă ce înseamnă un prieten în realitate? Ce face el atunci când te vede în necaz? Cum reacţionează el la problemele tale când eşti descurajat?

Sigur avem răspuns pentru toate acestea, şi cu toate că vrem relaţii bune, mulţi îşi lasă “prietenia” nebagată în seamă. Dacă “îndragostiţii” n-ar fi aşa de pasionaţi de eul lor, dacă şi-ar da seama ceea ce înseamnă “prietenie” într-o relaţie, lucrurile ar merge mult mai bine.

De aceea, mai întâi de toate, a-ţi face un prieten bun pe acela/aceea cu care ai vrea să începi relaţia ta va fi un avantaj pentru amândoi. Valurile mării vor venii toată viaţa, însă prietenia şi prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte. Un prieten bun îţi vrea binele, te sfătuieşte când ai nevoie, şi te mustră când ai greşit ca să poţi merge pe calea cea bună.

Nu uitaţi, “…cum înveseleşte untdelemnul şi tămâia inima, aşa de dulci sunt sfaturile pline de dragoste ale unui prieten”. (Proverbe 27:9)

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

2 Comments

  1. Pe masura ce timpul a trecut, am ramas cu din ce in ce mai putini prieteni – din ce in ce mai buni. Aceste experiente ne invata in final sa sortam oamenii din jurul nostru, tin de experienta de viata, suferinta poate fi uneori un factor de transformare… in bine.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close