Credinţa în Dumnezeu a micuţului Onno

In Meditatii

“…cei ce mă caută cu tot dinadinsul mă găsesc.” Proverbe 8:17

credintaEra într-o sâmbătă la sfârşitul lunii mai în anul 2001. Ȋntr-o mică localitate din landul german Niedersachsen, o mare mulţime de oameni se îndreptau spre cimitir. Ȋn convoiul mortuar erau foarte mulţi copii, aproape toată şcoala era prezentă.

Onno, un băiat de 13 ani, era dus la mormânt. Cu câteva zile înainte, Onno era fără griji şi vessel ca ceilalţi băieţi de vârsta lui. Spre seară s-a jucat pe un leagăn pe care şi-l construise singur dintr-un lanţ vechi şi o scândură, pe care le atârnase de barnele tavanului din camera sa. “Construcţia” sa a cedat, şi el a căzut. Când a fost găsit de ceilalţi era deja prea târziu; Onno decedase. Şocul a fost foarte pare pentru familie dar şi pentru cei dragi care îl îndrageau foarte mult. Toţi ştiau că Onno era un credincios. Ȋn fiecare dimineaţă citea din Biblie şi nu se rusina să mărturisească despre Isus în faţa prietenilor săi. Pe unul dintre caietele sale scrisese: Isus trăieşte! Este o realitate!

La înmormantare a fost vestită vestea bună despre Isus. Colegii lui Onno erau adânc mişcaţi de faptul că viaţa lui s-a sfârşit atât de repede. Când au auzit că Onno se întorsese de mult la Dumnezeu, unii s-au întrebat: “Dacă aş fi murit eu, unde aş fi acum? Ȋn cer sau departe de Dumnezeu?” Un coleg a urmat exemplul lui Onno chiar în aceea zi. S-a rugat, şi-a recunoscut păcatele şi a primit prin credinţă iertarea lui Dumnezeu. O altă fată a început să frecventeze adunarea în care mergeau părinţii lui Onno.*

Dragul meu cititor, care a fost ultima dată când te-ai gândit la Dumnezeu? Când a fost ultima dată când ai citit din Cuvântul Său cel Sfânt? Te-ai gândit măcar vreodată în viaţă la consecinţele care le vei avea în veşnicie în urma trăirii tale pe acest pământ, dacă toate faptele tale lucrează spre binele tău sau spre condamnarea ta?

Trăirea noastră şi felul în care ne vom raporta la lume, felul cum vom arăta adevărata noastră faţă în lumea aceasta ne va spijini la câstigarea cununei în Ȋmpărăţia lui Dumnezeu sau la condamnarea pe veci a sufletului nostru care va chinui fără nicio speranţă.

Ȋn zadar sunt faptele noastre bune şi spălate în faţa lumii, în zadar ne chinuim să arătăm lumii o identitate a noastră pe care niciodată nu o vom putea avea din cauza păcatului şi a laşităţii de a fo oameni adevăraţi în lumea aceasta, în zadar, în zadar sunt toate acestea…

Cum stăm în realitate în faţa lui Dumnezeu ? Cum suntem văzuţi de El ? …iată două întrebări la care te poţi gândi!

*întâmplare inspirată din Sămânţa Bună

You may also read!

Salutări din Etiopia – familia Pașcalău

ZILE DE SĂRBĂTOARE Nu de multe ori ne-am pus straie de sărbătoare de când suntem pe câmpul de misiune,

Read More...

Meditaţie – 07.01.2018

„Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” (Matei 18:20)

Read More...

10 calităţi ale unui lider înţelept, de Bebe Ciausu

Dacă acţiunile tale îi inspiră pe alţii să viseze mai mult, să înveţe mai mult şi să facă mai

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro