Editoriale

Love is the answer – Iubirea este răspunsul

“Un gând mă poartă către un paradis imaginar. O lacrimă mă aduce pe pământ. Iar în mine se dă o luptă ce pare  a nu se termina curând. Durerea, plictiseala, aglomeraţia şi lumea mă fac să îmi doresc măcar o clipă de uitare, linişte în ploaie pe malul mării admirând apusul. Pe rândurile acestui monolog încerc să scot din suflet acel sentiment, stare de neplinătate a vieţii”.

love is the answerDar trebuie să existe şi ceva frumos, doar de aceea existăm nu doar să ne rătăcim în lacrimi. Singurul lucru care ne ţine încă în viaţă care ne poate schimba este dragostea adevărată, nu cea falsă. Care ne dă curaj, ne potoleşte temerile, ne face să trăim. Printre rânduri, întrebări şi veşnice, tindem să credem că scopul nostru este doar supravieţuirea. Ne trăim vieţile în minciună, frică şi dispreţ pentru alţii, ca, ajungând pe patul morţii, să trăim nostalgia primei iubite sau copilăria, ca apoi întreg firul poveştii noastre de aici să fie rupt de întrebarea ”Pentru ce am trăit?“

Ne îmbogăţim ca arhitectură, tehnologie, însă speranţa vieţii şi bucuria scad considerabil. Tindem să ne comparăm cu cei pe care doar în marile bannere de pe blocuri şi afişe publicitare îi vedem, alegând modele inaccesibile nouă. Ne izolăm fericirea şi simplul zâmbet reducând viaţa doar la muncă şi căsătorie, crezând că iubirea dintre el şi ea este doar o poziţie sexuală, un foc ce arde câţiva ani apoi se stinge căpătând un nou nume: MONOTONIA.

…şi uite aşa ne săturăm şi de asta şi mergem mai departe către acel vechi şi scârţâit şezlong îmbătrânind cu sufletul mort demult. În afară de iubirea adevărată, totul este efemer. Toţi vrem asta, numai că ne-am rătăcit în vraja aglomeraţiei urbane crezând că scopul şi adevărata fericire este acela de a consuma cât mai mult pentru a fi fericit. Câte certuri, probleme, facturi, lacrimi ? Fără număr!

Dar câte clipe de îmbrăţişări, timp petrecut cu cei dragi, lucruri simple tandre şi bun gust, câte gesturi inocente, întrebări şi curiozităţi amuzante copilăreşti cu familia, prieteni de care să îţi aduci aminte mereu şi care să te facă să simţi viaţa, practic să iasă adrenalină şi bucuria din tine? Le numărăm pe degete măcar?

Orice lucru, orice întâmplare, totul şi tot Universul, toată materia şi tot vidul ce ne înconjoară este alcătui din atomi de iubire.

Suntem fiinţe create din iubire şi iubite de Tatăl Suprem, şi de aceea toate acţiunile şi toate gândurile trebuie înfăptuite din iubire şi cu iubire.

Termin cu 2 întrebări ce au acelaşi răspuns:

Pentru cine/ ce  merită să lupţi să trăieşti ?
Pentru cine/ce merită să mori ?

Articol trimis de Constantin Daniel, pentru Total Schimbat

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button