BisericaStiri

Permite Crăciunului să lase o amprentă asupra vieţii tale!

church_31295_f15720Moderatorul Bisericii Prezbiteriene de Wales cere oamenilor să adopte valorile relatării naşterii Domnului în viaţa lor de zi cu zi, ne informează Christian Today. În mesajul său de Crăciun, reverendul Dafy Andrew Jones încurajează oamenii să permită Crăciunului să lase o amprentă asupra vieţilor lor, care să dăinuie mult dincolo de sezonul festiv.

„Aceasta este perioada anului în care să ne bucurăm de povestea Crăciunului uitându-ne la copiii deghizaţi în păstori sau înţelepţi, Maria sau Iosif, Irod sau îngeri”, declară domnul Jones.

„Este încântător, plin de culoare şi fermecător, şi apune cu o plăcintă şi cu o ceaşcă de ceai. Dar istorioara ne provoacă şi pe noi, care am simţit întunecimea declaraţiei cancelarului asupra economiei şi avertizarea anilor grei care vor veni.”

„Am auzit de necazul celor care îşi pierd locul de muncă, tineri diperaţi în a-şi găsi un loc de muncă permanent şi de beneficiile de a fi tăiat.” El a spus că povestea Crăciunului a fost o provocare pentru oricine „e disperat din cauza situaţiei ţării noastre” şi pentru mulţi oameni din lume care experimentează durere, făcând o menţiune specială la Afganistan şi Siria.

„Este o provocare pentru oricine e îngrijorat cu privire la ameninţările planetei noastre şi a civilizaţiei noastre şi pentru cel care spune „trebuie să trăim pentru azi, dacă e nevoie”, a precizat dumnealui. „De ce? Pentru că Crăciunul se referă la lumina care pătrunde în întuneric, un mesaj despre un mod diferit de a privi viaţa şi de a trăi. Asta înseamnă a sta împreună, valorificarea şi preţuirea persoanelor- fără a lua în considerare culorea pielii, religia, sexualitatea sau condiţia.”

Reverendul Jones a spus că grajdul, păstorii şi înţelepţii au făcut referire la venirea împreună şi la „cel avantajat compătimind pe cel dezavantajat”. Solidaritatea, dăruirea, comunitatea şi comuniunea, speranţa şi viaţa, azi, mâine şi dincolo erau tot vocabularul Crăciunului”, a continuat el.

„De ce să nu permitem luminii să-şi lase amprenta pe felul în care gândim unii despre alţii, despre lume, despre viaţă şi despre Dumnezeu?” a spus el. „Ca rezultat, poate că tonul cancelarului va fi diferit în scurtă vreme, şi probabil strigătul pentru pace şi dreptate din Afganistan şi Siria îşi vor lăsa amprenta asupra societăţii noastre.” El a adăugat: „Dacă Crăciunul este o promisiune, el este, de asemenea, o provocare. Dar teama nu poate distruge dragostea. Haideţi să sărbătorim cu bucurie!”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button