FamilieStudii/Cercetari

Studiu: Altruismul duce la maturitate spirituală

Slujirea altruistă faţă de Dumnezeu şi alţii impactează şi este impactată de către ucenicia transformatoare, potrivit unui studiu efectuat de către LifeWay Research, raportează Baptist Press.

Sondajul de opinie arată că 58% din protestanţii din SUA care frecventează biserica sunt de acord cu declaraţia: „Intenţionez să-mi pun darurile spirituale la dispoziţie pentru a-L sluji pe Dumnezeu şi pe alţii.” Şaptesprezece procente nu sunt de acord cu declaraţia.

Un mare procentaj de respondenţi indică faptul că ei caută oportunităţi pentru a sluji altora în cadrul comunităţii. Rugaţi să răspundă declaraţiei: „Intenţionat caut să slujesc oamenii din afara bisericii, care au nevoi concrete”, 60% au fost de acord- deşi doar 17% au consimţit cu tărie. Cincisprezece procente nu au fost de acord cu declaraţia.

„Slujind pe Dumnezeu şi pe alţii” este una dintre cele opt atribute ale uceniciei, care apare în mod constant în vieţile credincioşilor care progresează în maturitatea spirituală, potrivit LifeWay Research.

„Slujirea nu se întâmplă doar în biserică”, a declarat Ed Stetzer,  preşedinte al Lifeway Research. „Ea trebuie modelată şi încurajată. Uitându-ne la declinul brusc al atribuţiilor şi disciplinelor corelate, datele arată că expectanţa rugăciunii, implicarea în comunitate şi ucenicizarea altora favorizează o postură a slujirii. Ca atare, ucenicii slujesc în, prin, şi dincolo de bisericile lor pentru cauza lui Cristos.”

Christian Telegraph

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button