Mesaj Biblic

Trăim ca vrăjmaşi ai crucii?

de Merly Simon

Cei care trăiesc ca vrăjmaşi ai crucii lui Cristos aduc vină crucii lui Cristos. Căci mulţi trăiesc ca vrăjmaşi ai crucii lui Cristos –  Filipeni 3:18. Trebuie să ne examinăm dacă trăim ca vrăjmaşi ai crucii lui Cristos în viaţa de zi cu zi. Biblia a citat patru motive în Filipeni 3:19.

Destinul este distrugere

Vedem viaţa lui Iuda. El Îl cunoscuse îndeaproape pe Isus. El mâncase şi băuse cu Isus. El ascultase învăţăturile Domnului. Chiar şi când L-a vândut printr-un sărut. Destinul său îl ştim cu toţii. Ideea este că noi, oamenii care Îl primim pe Isus în masă în fiecare duminică, ne permitem să ne agăţăm de păcat? Păcatul este plăcut. Trebuie să ne examinăm conştiinţa noastră şi să facem o mărturisire. Putem să ne rugăm ca sângele lui Isus să ne cureţe trupul, mintea şi sufletul. De asemenea, putem să Îi cerem lui Isus să intervină în vieţile noastre în aşa fel încât voia Lui să fie făcută, iar Împărăţia Sa să vină pe acest pământ.

Dumnezeu este stomacul lor

În ziua de azi, bogatul devine mai bogat. Setea de bunăstare este precum apa care se scurge din cană. Stomacul nostru nu este plin. Oamenii nu sunt mulţumiţi cu ceea ce au. Ei doresc mai mult şi mai mult. Trebuie să ne încredem în Isus şi în providenţa Sa. Zilnic spunem: „Dă-ne pâinea cea de toate zilele!” Trebuie să fim mulţumiţi cu ceea ce Dumnezeu ne oferă. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că dăm o zecime din venitul nostru casei Domnului. Este o provocare să ne umplem mintea cu Cuvântul lui Dumnezeu. Deoarece mintea controlează stomacul.

Gloria este ruşinea lor

Sunt un ipocrit? Trebuie să ne punem această întrebare. Noi trăim două minciuni. Una este că frecventăm întâlnirile de duminică, dar în afara bisericii trăim o viaţă păcătoasă. Pe cine satisfacem? Pe cine păcălim? Este timpul să rupem sforile şi să spunem „Nu” păcatului. Trăirea unei vieţi duble este atenuantă. Noi, creştinii, suntem mai răspunzători Domnului în Ziua Judecăţii. Nu te slăvi pe tine după ce ai comis un păcat, în schimb trebuie să ne pocăim, astfel încât îngerii să slăvească după ce un păcătos se pocăieşte!

Gândire asupra lucrurilor pământeşti

Mulţi dintre noi râvnim la lucrurile pământeşti. Ce sunt lucrurile pământeşti? Este mâncare, îmbrăcăminte, casă, maşină? De ce ne îngrijorăm cu privire la lucrurile pământeşti? Suntem chemaţi să trăim precum a trăit Cristos. Provocarea este cum să ne concentrăm gândirea pe lucrurile cereşti mai degrabă decât pe cele pământeşti. Răspunsul acestei întrebări este a-L lăuda şi a ne închina Lui constant. Prin dăruirea laudei şi închinării Domnului, El va aranja bine toate lucrurile fără ca noi să ştim. De asemenea, ar trebui să înţelegem că modul de gândire al lui Dumnezeu este diferit faţă de al nostru. Gândirea este egală cu diferenţa dintre pământ şi cer.

Orice se întâmplă în vieţile nostre, este pentru binele nostru. Trebuie să aşteptăm cu răbdare pe Domnul, ca gloria Lui să cadă asupra noastră. Apostolul Pavel ne spune să iubim şi să îmbrăţişăm crucea. Trăirea ca vrăjmaşi ai crucii este autocomplacere.

Tradus cu permisiune pentru TotalSchimbat,ro, de pe TurnBackToGod 

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button