Devotionale

Există mai mult decât azi şi aici (Laura Alb)

Azi şi aici, două concepte care ne guvernează viaţa. Ne chinuim să găsim fericirea şi împlinirea în momentele de o clipită ale vieţii cotidiene. Dar oare cum am putea noi, fiinţe veşnice, să fim împlinite de lucruri trecătoare? Cum ar putea sufletele noastre, care au rezonanţă eternă, să fie satisfăcute de ceva care îţi oferă siguranţă doar azi şi aici?

Avem nevoie mereu si mereu de un nou astăzi. Viaţa noastră e fragmentată şi nu are continuitate, deoarece fiecare nouă zi va fi începutul unei noi lupte după împlinire. Lumea te va face să crezi că îţi poate oferi tot ce ai nevoie pentru a fi fericit. Clipă de clipă te va îndemna să alegi lucruri sau relaţii pentru a-ţi umple momentul prezent. Va fi un ciclu nesfârşit în care vom căuta satisfacerea dorinţelor noastre mereu cu aceaşi intensitate. Ne vom vinde clipele pe lucruri de nimic , pe care le vom căuta cu tot mai mare frecvenţă, angrenându-ne în activităţi de tot felul, fără a avea un scop care să ne ghideze. Nu putem trăi totuşi fără scop, astfel că ne transformăm în fanatici, luptând cu ardoare pentru cauze nesemnificative, făcând din idealurile altora idealurile noastre. Devenim dependenţi de relaţii şi căutăm ca în orice clipă să fie cineva care să ne ofere atenţie sau să ne aprecieze. Ne lipseşte perspectiva de viitor şi suntem experţi în fabricarea relaţiilor la minut. Dacă astăzi şi aici este important, ne vom agăţa de lucrurile pe care le avem azi şi aici pentru a ne simţi satisfăcuţi. Le vom exploata la maximum până le vom goli de conţinut. Nu vom fi capabili să vedem frumuseţea oamenilor în profunzime, ci vom fi interesaţi doar de cum ne pot împlini ei mai bine. Nu vom fi capabili să construim relaţii de durată, întrucât acestea se bazează pe dăruire, iar dăruirea pare ceva absurd în perspectiva oamenilor centraţi pe prezent. Ne vom folosi şi exploata între noi material, sentimental si emoţional întorcându-ne spatele când ajungem să fim nesemnificativi unii pentru ceilalţi, ignorând valoarea personală a fiecăruia.

Sufletul nostru nu a fost creat pentru  a fi dezamăgit, iar aşteptările noastre nu au fost facute pentru a fi înşelate. Trebuie doar să le ascultăm cu atenţie. Noi suntem singurii care le înşelăm. Un suflet veşnic încercăm să-l amăgim cu sentimente trecătoare. Aşteptările măreţe, care pot fi împlinite de planul extraordinar al lui Dumnezeu, le înecăm cu mizeriile lumii acesteia.

Există mai mult decât astăzi, mai mult decât aici. Nu-ţi îngrădi sufletul, nu-l obliga să nu-ţi amintească pentru ce ai fost creat! Nu-ţi umple mintea cu nimicuri pentru a-ţi înăbuşi conştiinţa!

Există o realitate veşnică unde, eliberaţi de dependenţe şi activism, Dumnezeu, după planul Său şi buna plăcere a voii Sale, poate şi doreşte să ne binecuvânteze cu singura împlinire adevarată şi de care avem nevoie.

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button