Mesaj Biblic

Când Satan ne minte

Ce facem când Satan ne minte?

(Gabi Floruţ)

Psalmul 107

Diavolul vrea să ca noi să simţim şi să credem ceea ce a simţit el când a fost alungat din cer, aşa că ne umple capul cu minciuni:

1. Dumnezeu ne-a lepădat pentru totdeauna.

2. Dumnezeu este rău şi drept. Aşa ne trebuie.

3. Dumnezeu nu ne mai poate ierta.

4. Dumnezeu nu are niciun plan cu noi.

5. “Tu vrei să te întorci, dar Dumnezeu nu te mai acceptă”, zice Satan, “aşa că opţiunile care îţi rămân sunt:

a)      Leapădă-te de Dumnezeu şi mori!

b)      Blasfemiază-L pe Dumnezeu şi trăieşte într-o răzvrătire continuă!

c)      Fii satanist, opusul a ceea ce ai fost cândva!

Concluzie: Diavolul este tatăl minciunii – suceşte mintea celor lezne crezători, oferindu-le sugestii care îi duc la starea de demoni.

Minciunile de mai sus au fost şi sunt adevăruri pentru Satan (în dreptul lui), dar sunt minciuni  cu privire la omul căzut/ care s-a răzvrătit; pentru că Dumnezeu vorbeşte în alţi termeni cu cel care-I poartă Chipul decât cu îngerii.

! Adevărul ne face liberi, nu dragostea şi harul.

Nimic nu urăşte diavolul mai mult decât pocăinţa omului care-şi pune credinţa în Isus Hristos. Satan vrea să ne vadă că suferim pentru că el suferă  din cauza că nu poate primi iertare şi eliberare, aşa cum putem primi noi. Îi e ciudă pe noi.

Când diavolul vine la tine cu cele 5 minciuni argumentate extrem de biblic, de exemplu “pe Iuda, fiul lui Iacov; si pe Iuda Iscarioteanul, care s-a facut vanzator” (Luca 6:16); răspunsul este: “ De asemenea este scris” şi “pleacă, Satano!”. Satan se teme de Cuvântul rostit.

Texte pe care le puteţi folosi.

a)      Tu ai siguranţa mântuirii (Psalmul 37: 24).

b)      Nu eşti părăsit (Psalmul 37: 25).

c)      Eşti întotdeauna sub paza Lui (Psalmul 37: 28).

d)      Psalmul 73.

e)      Romani 5: 10 “Căci, dacă atunci când eram vrăjmaşi, am fost împăcaţi cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcaţi cu El, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui.”

f)       Romani 8: 32 “El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?”

g)      Isaia: haideti totuşi să ne judecăm…

h)      Niciun credincios nu este atât de „stricat” încât Marele Olar să nu-l poată folosi. Isaia 64: 8 “Dar, Doamne, Tu eşti Tatăl nostru; noi suntem lutul, şi Tu, olarul care ne-ai întocmit: suntem cu toţii lucrarea mâinilor Tale.”

i)        1 Ioan 1:9- Dacă ne mărturisim păcatele, El e credincios şi drept ca să le ierte.

Satan vrea « să eliberez> pe alţii, dar pe mine să mă ţină legat. Să le zic altora ce să facă, dar, de fapt, să ne ţină sub papuc. Oamenii se vor întoarce nu prin predicile mele, ci prin MĂRTURIA MEA.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button