CampaniiStiri

Ajutor pentru fetiţa pakistaneză Rimsha

“Dragi prieteni,
Săptămâna trecută, o mulţime furioasă a ameninţat că îmi va arde fiica de vie, iar în 48 de ore judecătorii vor decide dacă ea va rămâne în închisoare sau se va putea întoarce acasă. Rimsha este minoră și are un handicap mental, pierzând deseori controlul asupra faptelor sale. Cu toate acestea, poliția locală o acuză că a profanat Coranul, iar acum ne temem pentru viața ei.

Rimsha se află într-o închisoare de maximă securitate și va fi chemată în scurt timp în fața unui tribunal care o va judeca după legile antiblasfemice existente în Pakistan, conform cărora ar putea primi pedeapsa cu moartea. Suntem o familie de creștini săraci, neputincioși în fața urii unei gloate pornite împotriva noastră și a copilului nostru, asemenea multor altor familii care au fost prigonite și înspăimântate prin astfel de amenințări. Cazul micuței noastre a captat însă atenţia întregii lumi, iar asta a dat curaj liderilor musulmani din Pakistan să protesteze împotriva acestei nedreptăţi și a atras atenția președintelui Zardari.

Vă rog să mă ajutați să continuăm protestele împotriva acuzațiilor aduse fiicei mele și să semnați petiţia mea adresată președintelui Zardari pentru salvarea Rimshei și protejarea familiei noastre și a altor familii aparţinând unor minorităţi și grupuri vulnerabile. Avaaz va distribui această campanie în media locală și internațională, urmărită cu atenție de toți politicienii noștri:

O mulțime furioasă a cerut arestarea fiicei mele după ce un imam a început să incite oamenii împotriva ei, susținând că a profanat Coranul. Unii dintre ei au amenințat că o vor ucide și că vor da foc tuturor caselor de creștini din comunitatea noastră. Mă rog fierbinte ca, după audierea fetiţei mele de sâmbăta, procesul să fie anulat și ea să se poată întoarce acasă.

Familia mea e în mare pericol, pentru că până și simplul fapt de a vorbi despre legea antiblasfemică poate fi ceva mortal în Pakistan: anul trecut, Ministrul Minorităţilor Religioase a fost ucis pentru că a cerut eliminarea pedepsei cu moartea pentru comiterea unei blasfemii. Situația este atât de încordată încât mulți dintre vecinii noștri de la periferia Islamabadului au fost nevoiți să își părăsească locuințele.

Noi respectăm drepturile religioase ale semenilor noștri. Sperăm doar la o viață în siguranță pentru fiica noastră și pentru comunitatea noastră, și ne dorim ca aceste lucruri să nu se fi întâmplat niciodată. Suntem bucuroși că o grupare musulmană, Consiliul Ulema, o organizație tutelară a clericilor și studenților musulmani din Pakistan, a luat atitudine față de cazul nostru, spunând că: „Nu vrem să asistăm la nedreptăţi în cazul nimănui. Vom munci pentru a pune capăt acestui climat al fricii”. Cu ajutorul vostru, putem reuși nu doar să o eliberăm pe Rimsha, dar și să transformăm acest incident într-un prilej de schimbare către o mai bună înțelegere între comunitățile din Pakistan. Vă rog să semnați această petiție și să o trimiteți mai departe prietenilor:

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button