Studiu: Credincioşii luptă în a-şi împărtăşi credinţa

In Biserica, Studii/Cercetari

Când vine vorba de ucenicie, cei care frecventează regulat biserica luptă să Îl împărtăşească pe Cristos necreştinilor, potrivit unui recent studiu al credincioşilor protestanţi americani, raportează Baptist Press.

Studiul, efectuat de către LifeWay Research, a dezvăluit faptul că 80% din cei care frecventează biserica o dată sau de mai multe ori pe lună cred că au o responsabilitate personală de a împărtăşi cu alţii credinţa lor, dar 61% nu au spus unei alte persoane despre cum să devină creştină, în ultimele şase luni.

Aceste rezultate neplăcute au venit dintr-un proiect amplu de cercetare a uceniciei, axat pe măsurarea maturităţii spirituale în persoanele fizice. În general, LifeWay Research a găsit opt atribuţii biblice constant evidente în vieţile credincioşilor maturi. Una dintre cele opt, “mărturisirea lui Cristos”, are cel mai mic scor mediu în rândul participanţilor Bisericii Protestante.

Trei sferturi din enoriaşi spun că se simt confortabil în abilitatea lor de a comunica efectiv Evanghelia, pe când 12% susţin că nu se simt confortabil în a spune altora despre credinţa lor.

Deşi o majoritate vastă crede că este datoria lor să împărtăşească credinţa lor şi să aibă încredere în a face asta, 25% susţin că ei şi-au împărtăşit credinţa o dată sau de două ori în perioada ultimelor şase luni, iar 14% au împărtăşit-o de trei ori sau de mai multe ori în perioada care a trecut.

Studiu a întrebat, de asemenea, de câte ori au “invitat o persoană nebisericească să participe la un serviciu religios sau la alt program de la biserică” în mod personal. Aproape jumătate (48%) din participanţii Bisericii au răspuns: “zero”. 33% din oameni spun că au invitat personal pe cineva o dată sau de două ori, iar 19% susţin că au făcut aşa de trei ori sau de mai multe ocazii, în ultimele şase luni.

“De multe ori ne-am spus că noii creştini sunt cei mai activi în a-şi împărtăşi credinţa”, a declarat Ed Stetzer, preşedinte al LifeWay Research.

“În realitate, oamenii care au fost creştini de mai mult timp au mai mari răspunsuri pentru mărturisirea lui Cristos decât creştinii mai noi. În timp ce noii creştini consideră că e un lucru normal să îşi împărtăşească noua experienţă, creştinii maturi o fac intenţionat”, a susţinut Stetzer.

Potrivit lui Stetzer, “a te ruga mai frecvent pentru starea oamenilor care nu sunt creştini practicanţi este cel mai bun indicator al unei mai mari maturităţi spirituale din întregul factor de mărturisire a lui Cristos”.

În studiu, 21% din credincioşi susţin că, în afară de serviciile de închinare de la biserică, se roagă în fiecare zi pentru oamenii pe care ei îi ştiu că nu sunt creştini practicanţi. 26% spun că se roagă de câteva ori pe săptămână. 20% susţin că se roagă rar sau niciodată pentru starea spirituală a altora.

“Dacă ai de gând să fii intenţionat în a împărtăşi credinţa ta, a te ruga pentru alţii este un mod frumos de a începe”, a menţionat Stetzer. “Recunoaştem adesea importanţa rugăciunii în oamenii care vin la credinţa în Cristos, dar, de asemenea, am aflat că acest lucru are un impact asupra persoanei care se roagă.”

Aceste constatări sunt parte a celui mai amplu studiu de ucenicie de felul acesta. Rezultatele din fiecare cele opt atribuţii ale maturităţii spirituale vor continua să fie emise în cursul următoarelor luni.

Studiul celor 2,930 de americani adulţi care frecventează Biserica Protestantă o dată sau de mai multe ori a fost efectuat în perioada 14-22 octombrie 2011. Un panou demografic echilibrat online a fost utilizat pentru interviu.

Pentru a ajuta pastorii, bisericile şi dezvoltarea măsurilor spirituale pentru persoane fizice, LifeWay Research a folosit datele studiului pentru a dezvolta un chestionar pentru credincioşi, numit “Evaluarea transformării uceniciei” (TDA). Această evaluare online furnizează rapoarte individuale şi de grup privind maturitatea spirituală, utilizând cei opt factori ai uceniciei biblice. TDA oferă, de asemenea, sugestii folositoare şi practice cu privire la măsurile adecvate pentru dezvoltare spirituală.

“Evaluarea Transformării Uceniciei nu doar captează acţiunea literală a împărtăşirii credinţei altei persoane în mod verbal, ci, de asemenea, măsoară cât de pregătită şi dornică este o persoană de a o face”, a afirmat Stetzer. “În timp ce majoritatea credincioşilor acceptă personal responsabilitatea de a împărtăşi credinţa lor în Isus Cristos cu necredincioşi, mult mai puţini sunt în căutarea acestor oportunităţi.”

Pentru a învăţa mai multe despre studiul transformării uceniciei, vizitează LifeWayResearch.com. TDA este disponibilă aici.

Christian Telegraph 

epiesa.ro

You may also read!

Pakistan: Părinții îndoliați acceptă compensația dar suspectul este eliberat

Familia unui băiat creștin care a fost bătut până la moarte în a doua zi de liceu, a acceptat

Read More...

25 de ani de istorie pentru ghidul „30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană”

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la prima apariţie a ghidului de rugăciune, acesta fiind gândit ca

Read More...

Germania – Ofițer de educație: Credința creștină face copiii încrezători în sine

Când copiii cresc cu povești biblice precum "David și Goliat", în care cei mai slabi au șansa, chiar și

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro