BisericaPersecutiiStiri

Musulmanii atacă o biserică din Egipt

Musulmanii au atacat o biserică şi gospodării creştine dintr-un sat aproape de capitala egipteană Cairo. BBC raportează că cel puţin 16 oameni au fost răniţi în conflictul din Dahshur, la aproximativ40 km(25 mile) distanţă de regiunea sudică a oraşului Cairo.

Atacul a fost declanşat de către moartea unui bărbat musulman, ca urmare a rănilor suferite în ciocnirile de vineri. Potrivit Associated Press, Arhiepiscopul copt din Giza raportează că comunitatea creştină  a oraşului s-a refugiat acum.

Creştinii au experimentat atacuri ucigaşe în ultimii ani. În luna octombrie, 2011, o biserică din satul Elmarinab, Edfu, provincia Aswan, a fost demolată şi incendiată.

În luna mai, 2012, doisprezece oameni au fost ucişi, şi două biserici au fost incendiate în timpul unor ciocniri violente din districtul Imbaba, Cairo. Acest incident a fost urmat de bombardarea unei biserici din Alexandria, de Anul Nou, care a ucis 23 de oameni şi a rănit 97.

Christian Today

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close