ExterneStiri

SUA: Washington D.C. va găzdui cel mai mare muzeu de Biblii

Washington D.C. este oraşul ales pentru a găzdui cel mai mare muzeu de Biblii, aşa cum au anunţat organizatorii proiecului, deşi numele muzeului şi locul unde va fi acesta amplasat încă nu sunt finalizate şi cunoscute, însă este planificat că muzeul va fi găzduit în Washington, şi inaugurarea va avea loc în cel mult 4 ani de zile.

Odată ce va fi construit, muzeul ar deveni cel mai mare din lume, după cum organizatorii proiectului au în plan să afişeze o vastă colecţie deţinută de miliardarul american Green din Oklahoma, o colecţie ce are peste 40.000 de obiecte, manuscrise, cărţi, picturi şi miniaturi legate de Biblie şi istoria creaţiei.

Muzeul va fi proiectat pe baza „Smithsonian Institution”, un complex ştiinţific şi educaţional care include o reţea mare de muzee.

Directorul acestui proiect, Cray Summers, a spus că 80% din spaţiul total de camere ale muzeului va fi o replică a interiorului Bisericii gotice „Westminster Abbey” din Anglia, unde el a creat prima traducere a Bibliei tipărite în limba engleză.
Misiunea principală a muzeului este aceea „de a spune istoriile despre scrierile şi conţinutul textelor biblice, şi impactul pe care îl are Biblia asupra umanităţii din trecut şi până în prezent „.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button