PersecutiiRugaciune

Creştinii şi valul de persecuţii în perioada Ramadanului

Creştinii din întreaga lume, care locuiesc în zonele populate de musulmani, se pregătesc şi sunt conştienţi de pericolele la care sunt supuşi şi persecuţiile care îi pândesc.

Astăzi este prima zi din Ramadanul islamic. Ramadanul este o lună în care musulmanii acordă o atenţie deosebită drepturilor lor religioase din cadrul islamului. Unii dintre ei postesc în timpul zilei, se roagă mai mult şi încearcă să facă bine săracilor. Ȋnsă, pe de altă parte, prezenţa creştinilor prin preajma musulmanilor poate fi un lucru periculos cu urmări grave, cum ar fi persecuţia. Un alt motiv pentru care musulmanii pot deveni periculoşi (în timpul Ramadanului) este acela dacă văd pe lângă ei creştini care mănâncă sau beau (dacă musulmanii sunt în post în timpul zilei).

Aceasta nu este o teorie sau o simplă posibilitate. Moeller spune că în timpul Ramadanului „creştinii din ţările musulmane se confruntă cu o creştere radicală a persecuţiilor la nivel mondial”.

An după an, creştinii trebuie să facă faţă acestor provocări în luna sfântă a musulmanilor. Ȋn acest an, tensiunile pot fi chiar mai rele decât în mod normal. Din cauza răscoalelor din cadrul „primăverii arabe”, persecuţiile împotriva creştinilor s-au intensificat.

Pe toată perioada Ramadanului, rugăciunea creştinilor are un rol foarte important. Rugaţi-vă, de asemenea, şi pentru siguranţa creştinilor care locuiesc în preajma musulmanilor, şi în special pentru ţările care se confruntă cu aceste dificultăţi, cum ar fi Siria, Egipt, Irak şi Nigeria.

Ne rugăm, de asemenea, cu credinţă pentru musulmani, ca în această lună ei să-L cunoască pe Hristos. „30 de zile de Rugăciune pentru Lumea Musulmană” este unul dintre proiectele prin care poţi face acest lucru şi tu.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button