BisericaPersecutii

Nigeria: 50 de creştini au fost arşi de vii în casa pastorului lor

Pe măsură ce atacurile asupra creştinilor din Nigeria au continuat în plină forţă săptămâna trecută, un atac deosebit de hidos a văzut 50 de creştini arşi mortal în casa pastorului lor, unde ei au fost nevoiţi să se refugieze din pricina unui atac terorist.

Rapoartele au dezvăluit faptul că peste 100 de oameni au fost ucişi de către terorişti armaţi în săptămâna precedentă, care au venit într-o petrecere ucigaşă în 12 sate din statul Plateau, Nigeria. Grupării islamice extremiste Boko Haram i se atribuie din nou responsabilitatea pentru asalturi.

Surse diferite au arătat rapoarte variate ale numărului pierderii vieţilor din ultimele asalturi asupra creştinilor, de săptămâna trecută, care s-au întâmplat în mod săptămânal, timp de mai multe luni. Însă o relatare de săptămâna trecută, de către Baptist Press, a confirmat faptul că 50 de membri ai Bisericii lui Cristos din Nigeria, în satul Maseh, au fost arşi de vii după ce aceştia s-au refugiat în casa pastorului, în urma unui raid terorist.

“Cincizeci din membrii bisericii noastre au fost ucişi în clădirea bisericii, unde au fost nevoiţi să se refugieze. Ei au fost ucişi alături de soţia pastorului şi de copii”, a precizat reverendul Dachollom Datiri, vicepreşedinte al Bisericii lui Cristos din Nigeria, pe 11 iulie, într-un interviu.

Oficialii din cadrul Bisericii au confirmat că peste o sută de membri au fost ucişi în diferite sate din Nigeria, care au inclus Maseh, Ninchah, Kakkuruk, Kuzen, Negon, Pwabiduk, Kai, Ngyo,KuraFalls, Dogo, Kufang şi Ruk.

“Nigeria devine cu adevărat noul câmp de ucideri pentru creştini. Sute de creştini au fost deja ucişi brutal- inclusiv copii şi femei- de către Boko Haram”, a declarat purtătorul de cuvânt al Open Doors, SUA, Jerry Dykst. “La începutul acestei săptămâni, Boko Haram a anunţat că toţi creştinii trebuie să se convertească la islam sau ‘nu vor mai cunoaşte niciodată pacea’. Scopul lor este de a face întreaga Nigerie condusă şi dominată de către legea Sharia.”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button