Editoriale

Unde eşti, Doamne…? la examene

Nu ştiu ce titlu mai potrivit să pun acestui articol, dar asta mi-a trecut prin minte în momentul în care mi-am aruncat ochii din nou peste statistica site-ului, iar la cuvintele de căutare am văzut următoarele: “mesaje de încurajare creştine pentru examene”. Ştiind că perioada aceasta e cam algomerată din cauza examenelor la bac pentru liceeni, ba examenul de capacitate pentru cei de clasa a VIII-a şi alte examene, cred că cei în cauză în “disperarea lor” au început să caute pe site-uri sfaturi, mesaje care să-i încurajeze, etc. Unii poate sunt prea stresaţi din cauza materiei foarte aglomerate, alţii poate sunt mai puţini pregătiţi la capitolul informaţii asimilate la materiile respective, şi aşa mai departe fiecare cu cauza lui.

Nu ştiu ce mesaje sau ce sfaturi să le dau acestor tineri, dar pot spune doar că dacă Îl chemi pe Dumnezeu alături de tine şi te încrezi în El, El te va ajuta în problema ta. Bineînţeles, asta nu înseamnă că cei în cauză să stea toată ziua în lenevie fără să atingă cărţile de care au nevoie pentru a-şi asimila cunoştinţele necesare pentru examene. Totuşi am hotărât  şi am selectat câteva versete din Biblie care le-ar putea fi de ajutor, dacă vor să îşi pună nădejdea în Domnul.

  • Ȋmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. (Ps. 40:1) ;
  • Israele, pune-ţi nădejdea în Domnul, căci la Domnul este îndurarea şi la El este belsug de răscumpărare! (Ps. 130:7);
  • Pune-ţi nădejdea în Domnul, Israele, de acum şi până în veac! (Ps. 131:3)
  • Ferice de cine are ca ajutor pe Dumnezeul lui Iacov, ferice de cine-şi pune nădejdea în Domnul Dumnezeul său! (Ps. 146:5);
  • Eu însă voi privi spre Domnul, îmi voi pune nădejdea în Dumnezeul mântuirii mele; Dumnezeul meu mă va asculta. (Mica 7:7).

Aşadar, pentru mulţi, Dumnezeu este şi devine interesant doar la examene şi în încercări, probleme şi nevoi personale, iar atunci când El te lasă în voia firii tale poate spui şi tu “Unde eşti, Doamne?”

Dumnezeu este mereu alături de tine, însă, din cauza disperării tale, nu îl poţi vedea.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. Ai dreptate, din cauza disperării noastre nu îl putem vedea pe Dumnezeu care e chiar lângă noi, gata să ne ajute!
    Doamne, dă-ne putere să putem învăța și să rămânem lângă Tine în orice circumstanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button