Meditatii

Ochi ageri şi minte iscusită

„Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava…” Efeseni 3.20,21

Constantin von Tischendorf a fost decis deja de tânăr să facă totul pentru a reconstitui cu cea mai mare acurateţe textul Bibliei, în mod deosebit cel al Noului Testament. În acest scop a mers la Paris, unde erau două manuscrise vechi. Cele două manuscrise, în mod deosebit unul dintre ele (aşa-numitul Codex C), erau considerate de învăţaţi a fi indescifrabile. Tischendorf a solicitat cele două manuscrise, dar i s-a spus: „Încercaţi-vă norocul, dar nu veţi obţine nimic.“ Tânărul învăţat nu s-a lăsat derutat de altfel de observaţii, ci a descifrat mai întâi Codex D, apoi a început lucrarea la celălalt manuscris. Şi această lucrare i-a reuşit, spre marea mirare a învăţaţilor. Dumnezeu i-a dăruit nişte ochi foarte ageri, care aveau de fapt o preistorie. Când mama lui Constantin a văzut cu câtva timp înainte de naşterea copilului un om orb, iar imaginea acestuia a mişcat-o foarte mult, s-a rugat mereu lui Dumnezeu să nu permită ca copilul ei să se nască orb. Dumnezeu a ascultat această rugăciune în chip minunat. Copilul nu s-a născut orb, ci a avut ochi foarte ageri, cu ajutorul cărora a putut să-I slujească Domnului său. Dumnezeu făcuse mai mult decât ceruse mama.

Dumnezeu Se bucură să ne dăruiască întreaga bogăţie a generozităţii Sale.

Sămânţa Bună, GBV Romania

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button