ArticoleEditoriale

Vinerea patimilor!

Nu știu câți dintre noi ne dӑm seama, sau câți dintre noi am realizat mӑcar vreodatӑ ceea ce semnificӑ ȋn adevӑratul sens al cuvântului “Vinerea patimilor”.
Așa cum ne sugereazӑ și titlul, creștinii ȋși aduc aminte de patimile Domnului Isus Hristos, de suferințele pe care le-a ȋndurat atunci când era biciuit, de coroana de spini pe care a purtat-o ȋn locul nostru și, nu ȋn ultimul rând, de crucea pe care a purtat-o și a murit pe ea, pentru cӑ iubirea Lui pentru omenire era așa de mare ȋncât Dumnezeu, ca sӑ ne salveze pe noi, niște pӑcӑtoși, Şi-a trimis propriul fiu la moarte ca noi sӑ putem fi salvați.

Cum iudeii, ȋn zilele Domnului Isus, când a fost rӑstignit, strigau “La moarte!”, “Rӑstignește-L!”, așa și poporul român strigӑ ȋn Vinerea Mare aceleași cuvinte, ba mai mult, mulți dintre ei Îl și scuipӑ și ȋnjurӑ pe Dumnezeu când lucrurile lor nu le merg bine. Nu ne dӑm seama cӑci lucrurile proaste din viața noastrӑ care ni se ȋntâmplӑ sunt rezultatul alegerilor noastre de a-L trimite pe Dumnezeu la moarte. Nu de dӑm seama cӑ, atunci când ȋntoarcem spatele mântuirii care ne-a fost datӑ odatӑ și pentru totdeauna ca dar al prețului plӑtit pentru rӑscumpӑrare de Dumnezeul nostru, mai batem o datӑ ȋncӑ un cui ȋn mâinile și picioarele Domnului Isus.

Deseori alegi metoda biciuirii și a scuipӑrii, decât sӑ Îl lauzi pe Dumnezeu și sӑ Îi aduci cinste, onoare și slavӑ pentru binele pe care l-a fӑcut pentru tine.

Pentru unii, “acest obicei” de trӑdare, de scuipare, de rӑstignire, și ignorare a mântuirii, este o obișnuințӑ ȋn viața lor, ȋncât li se pare cӑ viața devine un basm.

Iubit prieten și drag cititor al acestor rânduri, pânӑ când vei mai merge pe calea impusӑ de tine, pânӑ când vei ȋncerca sӑ tai din cruce ca sӑ ȋți fie mult mai ușoarӑ, pânӑ când vei refuza darul mântuirii? Nu vezi cӑ azi Isus bate la ușa inimii tale ca sӑ Îi deschizi? Nu vezi tu cӑ bunӑtatea Lui e așa de mare ȋncât chiar a murit pe cruce pentru tine? Nu ai realizat ȋncӑ lucrul acesta?

Ȋntoarce-te azi din lumea de pӑcat, spune-I Lui “O, Doamne, destul te-am rӑstignit prin purtarea mea și faptele mele, destul am neglijat mântuirea Ta. Primește-mi inima mea; toatӑ Ţi-o ȋncredințez Ție. Fӑ de acum ce vrei Tu sӑ faci cu ea.”

Amin !

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

2 Comments

  1. Silviu Firulete!!! Mă tem că, poate, fără să-ţi dai seama, faci acelaşi lucru ca şi cei pe care-i condamni dar repet, aproape evident că fără să-ţi dai seama!
    Matei 7:21 Nu orişicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
    Matei 7:22 Mulţi îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am proorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?”
    Matei 7:23 Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.”

    1. Constantin, as vrea sa fi putin mai explicit in mesajul tau… nu am condamnat pe nimeni ci am condamnat pacatul ca sa fiu inteles. Departe de mine gandul de a condamna pe x sau y. Fiecare isi va lua rasplata de faptele bune sau rele pe care le-a comis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button