Editoriale

Psihologia laicӑ vs psihologia creștinӑ

Ȋn psihologia laicӑ te tragi singur de guler ȋn sus, pentru cӑ ți se spune: „Tu ești bun ȋn tine ȋnsuți, dar ai fost condiționat de mediu, și de asta ai devenit rӑu. Cautӑ ȋn tine ȋnsuți resursele și ajutorul și te vei ridica din mocirlӑ”. Dar atunci când cauți ajutorul ȋn tine ȋnsuți, te prӑbușești, pentru cӑ nu ai nimic ȋn interior, ești gol, GOL, GOL. Sau… ȋl ai pe cel sau Cel care te umple: satana sau Cristos.

Ȋn psihologia creștinӑ se spune: „Tu ești rӑu intrinsec, ești rӑu ȋn tine ȋnsuți și ai nevoie de ajutor din afarӑ”. Biblia spune: „Ȋn pӑcat m-a zӑmislit mama mea” De asta ai nevoie de ALTCINEVA, din afara sistemului nostru spațiu-timp, ai nevoie de Cristos sӑ te ridice ȋn sus.

Progresul civilizației nu l-a fӑcut pe om mai bun, ci omul este la fel de rӑu ca acum 100 de ani, 500 de ani sau 3000 de ani. Tehnologia sau știinta nu pot sub nicio formӑ sӑ schimbe sufletul omului, ci doar Duhul lui Dumnezeu, Duhul lui Cristos poate sӑ ne facӑ “dupӑ chipul și asemӑnarea Lui”.

Doar ȋntâlnirea copleșitoare cu Cel Prea Ȋnalt ȋl schimbӑ pe om din temelii. Am vӑzut criminali schimbați și transformați ȋntr-un mod incredibil, curvari, hoți, mincinosi, alcoolici deveniți sfinți ȋn viațӑ. Am vӑzut oameni noi, fӑpturi noi, create de Duhul Sfânt, oameni dupӑ chipul și asemӑnarea lui Dumnezeu, care au fost cândva dupӑ chipul și asemӑnarea celui rӑu…

“Cӑci, daca este cineva ȊN CRISTOS, este o fӑpturӑ nouӑ. Cele vechi s-au dus, iatӑ cӑ toate lucrurile s-au fӑcut noi.” 2 Corinteni 5:17

Ioan Ciobotӑ

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button