Turkmenistan: Pastor protestant eliberat

0
153

După aproape 18 luni de la arestul acestuia în Turkmenistan (august 2010), pastorul protestant Ilmurad Nurliev a fost printre cei 230 deţinuţi care au fost eliberaţi sub amnestie în 18 februarie dintr-un lagăr de muncă, raportează Forum 18 News Service.

“Mai mulţi deţinuţi împreună cu el au fost aduşi  cu un tren special de poliţie către Mary, astfel că noi ne-am repezit la gară să-l întâlnim”, a afirmat soţia Maya pentru Forum 18. “Eliberarea lui a fost ceva neaşteptat; am uitat să aducem flori. E o bucurie pe care nu o pot explica în cuvinte.”

Pastorului i s-a dat o sentinţă de 4 ani închisoare în octombrie 2010, ca urmare a  acuzaţiilor de înşelăciune, despre care congregaţia sa insistă că au fost născocite spre a-l pedepsi din cauza conducerii bisericii sale înregistrate. Nurliev a aflat că va fi amnistiat în seara precedentă. “Vreau să  mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi au ajutat la eliberarea mea”, a menţionat pastorul pentru Forum 18. Va fi nevoit să trăiască sub restricţii, oferind informaţii săptămânale poliţiei.

Pastorul Nurliev şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la câţiva deţinuţi musulmani din Seydi care ar fi putut fi închişi din cauza credinţei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.