Stiri

„Copiii pierduţi” ai Africii de Sud

Au trecut 15 ani de când avortul s-a instalat în Africa de Sud sub numele „drepturi de reproducere”. Episcopii catolici din regiune şi-au exprimat regretul pentru pierderea numărului estimativ de 1 milion de copii care au fost privaţi de „cel mai fundamental drept, dreptul la viaţă”, raportează Life Site News.
„Ne aducem aminte de acei 1 milion de bebeluşi”, a afirmat Arhiepiscopul Buti Tlhagale în numele Conferinţei Episcopilor Catolici a Africii de Sud, întrunire ce s-a convocat la sfârşitul lunii ianuarie. În cadrul conferinţei au participat episcopi catolici din Botswana, Africa de Sud şi Swaziland.

În noiembrie 1996, Africa de Sud a elaborat Actul de Alegere privind Încetarea Sarcinii, document care permite ca „orice femeie să aibă dreptul de a alege dacă  sarcina va înceta în condiţii de siguranţă şi juridice, potrivit individului acesteia.”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close