Articole

Reginele dramei

Le întâlneşti la tot pasul. Ele sunt acele fete şi femei care au tendinţa din a face din tânţar armăsar. Zbiară cât le ţine gura dacă nu mai au rimel, ori plâng cu lacrimi de crocodil când aud că a murit actorul lor preferat (în film!). Le place foarte mult să dramatizeze lucrurile, iar de obicei ele sunt acelea care răspândesc si pompează noile bârfe. Ele simt nevoia să fie în centrul atenţiei mereu, aşa că mereu „au grijă” să iasă în evidenţa cu ceva. Ba se dau în spectacol pe facebook cu ceva ce încă nu aflasem despre ele, ba au grijă să inventeze ceva picant. Drama este o mare slăbiciune a speciei femeieşti. Femeile sunt născute aşa încât din naştere sunt regine ale dramei.

Cultura pop şi revistele pentru fete şi femei ne învaţă că este ok să fim noi însene, că este în regulă să ne exteriorizăm până ne crapă venele şi că bârfa ar trebui să fie hrana noastră zilnică. „Ai văzut că X a flirtat cu Y? Pun pariu că e ceva la mijloc. Cred că ar trebui să vorbim şi cu Z despre asta, să vedem ce părere are.”
Astfel de discuţii pot părea nevinovate şi normale între fete, dar ele au un rol destructiv. Ne îndepărtează de Dumnezeu şi ne face să ne formăm o părere greşită despre oamenii din jurul nostru. Femeile au obiceiul să lase ca emoţiile şi sentimentele să le conducă viaţa, dar inima nu are însă dreptate întotdeauna!

Avem prostul obicei să spunem pe unde apucăm totul despre viaţa noastră privată. Să postăm pe facebook o poză la cinci minute şi să ne actualizăm starea de fiecare dată când ni se schimbă starea emoţională. La fel facem şi pe twitter, care poate deveni un jurnal public dacă nu avem grijă de asta. Ştiu că poate fi incitant să fim detectivele care descoperă misterele vieţii altora, ;tiu că ne vine să plângem de fericire când auzim că cel mai râvnit cuplu de la Hollywood se căsătoreşte… ]n sfârşit! Dar nu trebuie să lăsăm ca drama să ne conducă pe noi şi nu trebuie să-i îngăduim ca ea să devină centrul vieţii noastre şi scopul pentru care trăim.

„Dar unde atunci să găsesc bucuria şi entuziasmul pe care mi le oferă drama?”, poate te întrebi. Psalmul 16:11 spune astfel: „…înaintea feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice în dreapta Ta.
Dacă Dumnezeu aşa a spus, înseamnă că aşa şi este! Nu trebuie să inventăm povestioare dramatice şi să ştim ultimele bârfe pentru a avea o viaţă incitantă. Misterul unei vieţi în prezenţa lui Dumnezeu este o frontieră fără sfârşit şi mereu avem şi vom avea încă ceva de aflat despre El. Te invit să laşi drama umană şi să mi te alături într-o aventură reală, în prezenţa Regelui regilor. Pentru că „drama” Lui duce la o viaţă din belşug.

Articol preluat de pe: www.intrebarileinimii.blogspot.com

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button