ExternePersecutii

Indonezia: Actele de violenţă şi intoleranţă împotriva creştinilor s-au dublat în 2011

Actele de violenţă şi intoleranţă împotriva creştinilor din Indonezia aproape s-au dublat în 2011, iar campania  islamică de a închide bisericile simbolizează calvarul minorităţii religioase, raportează Michael Ireland, ASSIST News Service.

 Compass Direct News (CDN) afirmă că Uniunea Bisericii Protestante din Indonezia, cunoscută local ca „PGI”,  a numărat 54 acte de violenţă şi alte infracţiuni împotriva creştinilor în 2011, de la 30 din 2010.

 Numărul acestor incidente împotriva minorităţilor religioase, în general, au crescut de la 198 ( în 2010) la 276 (în 2011), iar ce este mai rău, probabil, va apărea, dacă autorităţile continuă să ignore ameninţarea extremismului, a declarat un reprezentant  din Jakarta, de la Institutul Wahid, o organizaţie musulmană care promovează toleranţa.

 CDN raportează că Rumadi a precizat că Institutul Wahid a observat o încercare de a instituţionaliza intoleranţa; cel puţin 36 regulamente care amendează practicile religioase , considerate deviante de la islam, au fost elaborate sau implementate în ţară,  în anul 2011.

 Potrivit raportului, patul cald al extremismului indonezian este Java de Vest, cea mai populată provincie care include oraşul-capitală al naţiunii, Jakarta. Această provincie a fost martoră la 160 incidente împotriva minorităţilor religioase.

 Bisericile din Java de Vest, care au aproape 520.000 de creştini, au suferit cel mai mult anul trecut. În ziua de Crăciun, două biserici din oraşul Bogor au dus-o greu din cauza creşterii extremismului.

 “Islamiştii vigilenţi au ţipat şi ne-au ameninţat, din cauză că am organizat  serviciu de Crăciun”, a precizat un lider de la Gereja Kristen Indonesia, cunoscută drept “GKI” sau Biserica “Yasmin”, pentru Compass într-un email.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button