BisericaPersecutiiRugaciune

Rugӑciune pentru creștinii persecutați din Mindanao – Filipine

În Filipine, un grup musulman minoritar încearcă din răsputeri să întemeieze un stat islamic independent pe teritoriul insulei Mindanao. Până în prezent aceştia au reuşit să aibă deja controlul asupra a şase provincii din această insulă. Pentru a atinge acest scop, un grup de organizaţii teroriste care acţionează în Filipine, au contactat organizaţia Al Qaeda, cerându-i sprijinul. Deşi majoritatea populaţiei din Filipine este creştină, credincioşii care locuiesc în zonele controlate de grupurile teroriste musulmane şi de organizaţiile gherilei comuniste, se confruntă cu discriminare, răpiri şi execuţii sângeroase.

Recent, grupurile teroriste islamice şi-au asumat responsabilitatea cu privire la ultimele atacuri teroriste ce au avut loc în gări, autobuze sau în pieţele aglomerate din Mindanao.

În august 2009, aceste grupuri au atacat un sat cu o majoritate creştină, incendiind bisericile şi casele creştinilor. În timpul acestui raid, a fost răpit un tânăr creştin de 18 ani, care după ce a fost torturat, a fost omorât, ca semn de ameninţare pentru ceilalţi creştini.

Rugați-vӑ pentru:

  • încetarea acţiunilor teroriste din Mindanao;
  • creştinii care locuiesc în zonele predominant musulmane;
  • credincioşii din satul vandalizat şi familia tânărului ucis.

Preluat din Calendarul de Rugӑciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button