J. John pune sub semnul întrebării nevoia de „ macabrul” Halloween

In Externe, Stiri

J. John susține că până și ateii ar trebui să se îngrijoreze de crescânda notă întunecoasă a Halloween-ului. Acesta  îndeamnă oamenii să arunce o privire atentă la Halloween și la accentul său tot mai întunecos.

Această ciudată sărbătoare anuală este o întreprindere multimilionară de lire sterline și este populară în special în rândul copiilor, cărora le face plăcere să se costumeze și să se joace de-a „ ne dați, ori nu ne dați”.

Evanghelistul și autorul ne avertizează că mulți creștini și necreștini sunt ”neliniștiți” de Halloween și de focalizarea sa asupra părții întunecate a supranaturalului.

În timp ce îmbrăcatul ca vrăjitoarele poate părea pentru unii ca o distracție care nu poate să facă rău, J. John spune că lumea răului are încă „ un potențial imens de a răni” și copiii nu ar trebui să fie încurajați să ia parte la un eveniment care sărbătorește „ cea mai tenebroasă parte a supranaturalului.”

„ Cu toate că aceste puteri [întunecate] sunt învinse în cele din urmă, ele tot au un potențial imens de a face rău”, spunea el.

„ Așa că pentru creștini, chiar dacă copiii care se îmbracă precum vrăjitoarele și vrăjitorii nu fac o încercare serioasă de a se implica în supranatural, nu este ceva ce trebuie încurajat.”

„ Principiul precauției „ când te îndoiești, n-o face”, se aplică aici.” J. John merge mai departe și întreabă care este motivul  sărbătoririi „macabrului” și „răului”, și legătura dintre imaginea inatractivă a răului.

„ De ce să ne îmbrăcăm într-un fel care portretizează moartea și decăderea? Chiar și cel mai convins ateu trebuie să fie serios îngrijorat de tendința din ce în ce mai mare a costumelor și a măștilor cât mai înspăimântătoare. Și de ce ar trebui oamenii urâți, speriați sau arși să fie asociați cu răul? Într-o eră când media face paradă doar trupurilor frumoase, noi trebuie să spunem sus și tare că nu există absolut nicio legătură între a avea un corp deformat sau distorsionat și a fi rău. ”

„ A fi urât și a fi rău sunt două lucruri foarte diferite.” În același timp „ne dați”, doar întărește principiul „ Dă-mi ce vreau – că altfel…”, spunea el.

„ În orice domeniu există argumente contra Halloween-ului. Într-o anumită măsură, nu contează dacă credem sau nu în existența puterilor spirituale. Halloween-ul rămâne condamnat din alt motiv: este o sărbătoare întunecoasă care se concentrează asupra răului, a ororii și a ceea ce este greșit.”

„ Un punct-cheie este că în Halloween-ul modern nu există niciun element al binelui care triumfă asupra întunericului.  Nu, sunt prea multe vești rele și niciuna bună despre Halloween.”

You may also read!

Un ajutor pentru Evanghelia Luca – familia Taciuc

Dragi fraţi şi surori, rude apropiate, iubiţi prieteni, Fie ca Domnul Isus să vă binecuvânteze în tot ceea ce

Read More...

Îndrăzneala şi puterea credinţei

Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: „Hai să trecem la straja acestor necircumciși; poate că Domnul va lucra

Read More...

O dovadă a vieţii eterne dincolo de moarte

Stând singur undeva, îţi poţi imagina lucruri foarte diverse: că eşti preşedintele S.U.A, că eşti secretarul O.N.U, că eşti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro