ExterneStiri

J. John pune sub semnul întrebării nevoia de „ macabrul” Halloween

J. John susține că, atât creștinii cât și ne-creștinii ar trebui să se îngrijoreze de nota întunecată tot mai crescândă a Halloween-ului. El îi îndeamnă pe oameni să arunce o privire mai atentă asupra Halloween-ului și asupra accentului său tot mai macabru.

Această sărbătoare ciudată anuală este o industrie multimilionară de lire sterline, fiind populară în special în rândul copiilor, cărora le face plăcere să se costumeze și să se joace de-a „ne dați, ori nu ne dați”.

Evanghelistul și autorul ne avertizează că mulți creștini și necreștini sunt „neliniștiți” de macabrul Halloween și de focalizarea sa asupra părții întunecate a supranaturalului.

În timp ce costumarea precum vrăjitoarele poate părea pentru unii o distracție nevinovată, J. John spune că lumea răului are încă „un potențial imens de a ne face rău” și copiii nu ar trebui să fie încurajați să ia parte la un eveniment care sărbătorește „ cea mai întunecată parte a supranaturalului.”

„Cu toate că aceste puteri [întunecate] sunt învinse în cele din urmă, ele tot au un potențial imens de a ne face rău”, spunea el.

„ Așa că, în ceea ce îi privește pe creștini, chiar dacă ai lor copii, care se îmbracă precum vrăjitoarele și vrăjitorii, nu fac o încercare serioasă de a se implica în supranatural, acest lucru nu trebuie încurajat.”

„Principiul precauției: „Când te îndoiești, nu face!”, se aplică aici. J. John merge mai departe și întreabă care este motivul  sărbătoririi „macabrului” și a „răului” și legătura dintre imaginea neatractivă a răului.

„De ce să ne îmbrăcăm într-un fel care portretizează moartea și degradarea? Chiar și cel mai convins ateu trebuie să fie foarte îngrijorat de tendința din ce în ce mai mare a costumelor și a măștilor cât mai înspăimântătoare.

Și de ce ar trebui oamenii urâți, cu cicatrici sau arși să fie asociați cu răul? Într-o eră când mass-media face paradă doar trupurilor frumoase, noi trebuie să spunem sus și tare că nu există absolut nicio legătură între a avea un corp deformat sau distorsionat și a fi rău.”

„A fi urât și a fi rău sunt două lucruri foarte diferite.” În același timp „ne dați”, doar întărește principiul: „Dă-mi ce vreau – că dacă nu…”, spunea el.

„Împotriva Halloween-ului pot fi aduse argumente din orice domeniu. Într-o anumită măsură, nu este relevant dacă credem sau nu în existența puterilor spirituale. Halloween-ul rămâne de condamnat din alt motiv: este o sărbătoare întunecată, care se concentrează asupra răului, a ororii și a ceea ce este malefic.”

„Un punct-cheie este că în Halloween-ul modern nu există niciun element al binelui care triumfă asupra întunericului.

Nu! Sunt prea multe vești rele și niciuna bună despre Halloween.”

Tradus cu permisiune: https://www.christiantoday.com/article/j.john.questions.need.for.macabre.halloween/28834.htm

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button