J. John susține că, atât creștinii cât și ne-creștinii ar trebui să se îngrijoreze de nota întunecată tot mai crescândă a Halloween-ului. El îi îndeamnă pe oameni să arunce o privire mai atentă asupra Halloween-ului și asupra accentului său tot mai macabru.
Această sărbătoare ciudată anuală este o industrie multimilionară de lire sterline, fiind populară în special în rândul copiilor, cărora le face plăcere să se costumeze și să se joace de-a „ne dați, ori nu ne dați”.
Evanghelistul și autorul ne avertizează că mulți creștini și necreștini sunt „neliniștiți” de macabrul Halloween și de focalizarea sa asupra părții întunecate a supranaturalului.
În timp ce costumarea precum vrăjitoarele poate părea pentru unii o distracție nevinovată, J. John spune că lumea răului are încă „un potențial imens de a ne face rău” și copiii nu ar trebui să fie încurajați să ia parte la un eveniment care sărbătorește „ cea mai întunecată parte a supranaturalului.”
„Cu toate că aceste puteri [întunecate] sunt învinse în cele din urmă, ele tot au un potențial imens de a ne face rău”, spunea el.
„ Așa că, în ceea ce îi privește pe creștini, chiar dacă ai lor copii, care se îmbracă precum vrăjitoarele și vrăjitorii, nu fac o încercare serioasă de a se implica în supranatural, acest lucru nu trebuie încurajat.”
„Principiul precauției: „Când te îndoiești, nu face!”, se aplică aici. J. John merge mai departe și întreabă care este motivul sărbătoririi „macabrului” și a „răului” și legătura dintre imaginea neatractivă a răului.
„De ce să ne îmbrăcăm într-un fel care portretizează moartea și degradarea? Chiar și cel mai convins ateu trebuie să fie foarte îngrijorat de tendința din ce în ce mai mare a costumelor și a măștilor cât mai înspăimântătoare.
Și de ce ar trebui oamenii urâți, cu cicatrici sau arși să fie asociați cu răul? Într-o eră când mass-media face paradă doar trupurilor frumoase, noi trebuie să spunem sus și tare că nu există absolut nicio legătură între a avea un corp deformat sau distorsionat și a fi rău.”
„A fi urât și a fi rău sunt două lucruri foarte diferite.” În același timp „ne dați”, doar întărește principiul: „Dă-mi ce vreau – că dacă nu…”, spunea el.
„Împotriva Halloween-ului pot fi aduse argumente din orice domeniu. Într-o anumită măsură, nu este relevant dacă credem sau nu în existența puterilor spirituale. Halloween-ul rămâne de condamnat din alt motiv: este o sărbătoare întunecată, care se concentrează asupra răului, a ororii și a ceea ce este malefic.”
„Un punct-cheie este că în Halloween-ul modern nu există niciun element al binelui care triumfă asupra întunericului.
Nu! Sunt prea multe vești rele și niciuna bună despre Halloween.”
Tradus cu permisiune: https://www.christiantoday.com/article/j.john.questions.need.for.macabre.halloween/28834.htm