BisericaRugaciune

Rugӑciune pentru creștinii persecutați din Butan

Butanul este o ţară în care forma de guvernământ este monarhia constituţională. În 2008 a fost aprobată prima constituţie şi au avut loc primele alegeri în mod democratic. Noua constituţie garantează libertatea religioasă, dar guvernul restricţionează prozelitismul şi construcţia de clădiri pentru închinare în cazul religiilor non-budiste. Majoritatea locuitorilor din nordul Butanului sunt practicanţi ai unei religii budiste tradiţionale,  în timp ce locuitorii din sud, care sunt în majoritate etnici nepalezi, sunt practicanţi ai hinduismului.

Deşi creştinii au libertatea de a închina în case, guvernul descurajează închinarea publică, restricţionând manifestările cauzate de sărbătorile altor religii, afară de budism. Cei aproape 1.000 de credincioşi evanghelici sunt în majoritate etnici nepalezi şi locuiesc în sudul Butanului. Aceştia sunt discriminaţi de guvern şi persecutaţi de vecini, prieteni sau de membrii necreştini din familie.

Rugați-vӑ pentru:

  • o trezire spirituală între budiştii şi hinduşii din Butan;
  • grupurile de creştini care se adună în case;
  • organizaţiile creştine care lucrează în Butan.

Preluat din Calendarul de Rugӑciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button