DevotionaleMesaj Biblic

Arată-ţi credinţa prin fapte

Mi-aduc aminte o istorioara pe care mi-a spus-o bunica… Un mare acrobat a traversat de la un capat la celalalt două turnuri, mergand in echilibru pe sarma. Prietenii lui, prezenti la eveniment, l-au aclamat frenetic, rasplatindu-l generos cu aplauze si urale. Incantat de aprecierea lor, acesta le-a spus ca poate duce o persoana pe umeri, fara probleme. Din nou sunete de incantare si aplauze pentru eroul lor. „- Cine vrea sa mearga cu mine?” a intrebat el plin de entuziasm. Dintr-o data, multimea zgomotoasa a amutit si bineinteles, nu s-a oferit niciun voluntar… Ce deosebire intre a-ti exprima credinta in ceva si a crede cu adevarat ! Activarea credintei are loc in clipa unirii ei cu fapta. Pana atunci…”Daca n-are fapte e moarta in ea insasi” ( Iacov 2:17 ). Hai sa aruncam o privire pe lista credinciosilor celebri din Evrei 11:

  • „Prin credinta Avraam … a plecat fara sa stie incotro se duce” – v. 8
  • „Prin credinta chiar si Sara a primit putere sa zamisleasca.” – v. 11
  • „Prin credinta Avraam, cand a fost pus la incercare… a adus jertfa pe singurul lui fiu” – v.17
  • „Prin credinta Iacov, cand a murit, a binecuvantat pe fiecare din fiii lui Iosif ” – v.21
  • „Prin credinta Moise… n-a vrut sa fie numit fiul fiicei lui Faraon.” – v.24
  • „Prin credinta au cazut zidurile Ierihonului.” – v.30
  • „Prin credinta n-a pierit prostituata Rahav.” – v.31

Acestia, prin incredere au trecut la fapte si… au calatorit, au zamislit, au cucerit, au supravietuit… „Credinta este o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad” ( Evrei 11:1 ) . Au crezut Cuvantul lui Dumnezeu si au actionat in conformitate cu el, dovedind devotiune sincera si ascultare deplina.

De o puternica incredintare am si eu nevoie ca sa capat directie si scop in ceea ce urmeaza sa fac, indiferent de sentimentele mele. Stiu ca voi primi aceasta numai daca raman in contact cu Cuvantul lui Dumnezeu. „Cine isi va adanci privirile in legea desavarsita… si va starui in ea, nu ca un ascultator uituc, ci ca un implinitor cu fapta, va fi fericit in lucrarea lui.( Iacov 1:25 )

Ca sa merg pe ape, trebuie sa cobor din barca… ca sa depasesc zona de confort trebuie sa-mi fac curaj, sa-mi iau avant si sa sar de pe stanca sigurantei. Si asa, ancorat in Cuvantul Lui, voi izbandi, voi fi fericit in lucrarea mea.

Adevarata credinta se manifesta si in faptele pline de compasiune pentru oamenii in nevoie…” credinta care lucreaza in dragoste” ( Gal. 5:6 ) Prin faptele tale reversi dragostea Lui in mod practic peste semenii tai. Rupe-ti din timp si ofera dragoste neconditionata unui om in nevoie.

Practica adevarata slujire multumindu-te ca faptele tale sa ramana ascunse. Evita sa calculezi rezultatele. Slujeste-i pe vrajmasi la fel ca si pe prieteni. Fa-o in simplitate, ori de cate ori e nevoie. Ia aminte la nevoile celorlalti fara pretentii. Slujirea atrage, leaga, vindeca, zideste…

„Daca vrei smerenie, spunea William Law, slujeste… arata intelegere fata de toate slabiciunile si infirmitatile semenilor tai, iubeste-le calitatile, incurajeaza-le virtutile, ajuta-i la nevoie, bucura-te cand prospera, mangaie-i la durere, primeste-le prietenia, iarta-le rautatea, fii slujitorul slujitorilor si fa cu bunavointa slujbele cele mai de jos pentru cei mai de jos oameni.”

Faptele sunt obligatiile noastre fata de Dumnezeu si fata de om, poruncite de Scriptura, care isi au originea intr-o credinta sincera, o inima curata si in dorinta de a placea lui Hristos. Adevarata credinta mantuitoare va da nastere inevitabil la fapte de dragoste.

Florentina Corlan

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. Extraordinara invatatura mai ales pentru a ne testa credinta care de multe ori se clatina. Dumnezeu sa ne ajute sa fim tari in nadejde si sa ascultam, sa-mplinim Cuvintul Sau. Dumnezeu sa va binecuvinteze !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button