BisericaPersecutiiRugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Omanul

În Oman, religia de stat este Islamul, iar legislaţia ţării este înrădăcinată în legea Shariei. Sultanul Qaboos l-a răsturnat de la putere pe tatăl său în 1970, oprind astfel revolta comunistă din Oman. În 1996, el a promulgat o cartă prin care a fost exclusă orice discriminare pe criterii de sex, etnie, religie şi clasă socială. Carta a garantat şi libertatea de exprimare şi de întrunire, dar nu toate aceste prevederi au fost puse şi în practică. În prezent statul controlează toate mijloacele mass-media, iar pentru întrunirile publice este nevoie de aprobarea guvernului.

Populaţia creştină este formată aproape în întregime din muncitorii străini. Bisericile şi activităţile bisericeşti sunt acceptate doar pentru străini, iar cetăţenilor musulmani le este interzis să se convertească. Creştinii sunt consideraţi cetăţeni din clasele de jos, fiind  văduviţi de multe drepturi legale. Deşi împărtăşirea Evangheliei musulmanilor nu este un act ilegal, aceasta este puternic descurajată de faptul că guvernul face mari presiuni asupra celor ce sunt descoperiţi vestind Evanghelia. În acelaşi timp însă, musulmanilor li se permite şi chiar sunt încurajaţi să-i convertească la Islamism pe non musulmani.

Rugaţi-vă pentru:

  • credincioşii discriminaţi din Oman;
  • muncitorii creştini care lucrează în Oman;
  • curaj şi îndrăzneală pentru cei credincioşi de a vesti Evanghelia.

Preluat din Calendarul de Rugăciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button