ExterneStiri

Pastorul Terry Jones: Aş putea să organizez în curând un proces profetului Mahomed

Pastorul american Terry Jones, cel care recent a ars un exemplar al Coranului intr-un ceremonie deschisa publicului si desfasurata la biserica sa din Florida, ar putea sa organizeze „un proces” in care sa fie judecat profetul Mahomed, a declarat el pentru publicatia The Sunday Telegraph. Vineri, cel putin 7 angajati straini ai ONU, intre care si romanul Filaret Motco, au fost ucisi in timpul unui atac asupra unui birou al Natiunilor Unite din Mazar-i-Sharif, in nordul Afganistanului, de manifestanti care protestau fata de incendierea Coranului de catre pastorul din Florida. Jones a declarat ca este „devastat” din cauza atacului, adaugand insa ca „nu se simte responsabil” pentru violente.
„Luam cu siguranta in considerare organizarea in viitor al unui proces al vietii lui Mahomed”, a declarat Jones.
Publicatia scrie ca o astfel de actiune ar declansa cu siguranta proteste violente in lumea musulmana. Jones a insistat insa din nou ca actiunile sale nu sunt responsabile pentru uciderea angajatilor ONU in Mazar-i-Sharif.
El a spus ca oricine sugereaza ca demonstrantii afgani care i-au ucis pe angajatii ONU au fost provocati de actiunile sale nu face altceva decat „sa caute scuze” pentru asasinate.
The Sunday Telegraph precizeaza ca pastorul Jones a cedat recent fiului sau Luke conducerea bisericii Dove World Outreach Centre, pentru a se putea concentra pe munca in cadrul organizatiei Stand Up America, fondata de el cu scopul de a lupta impotriva islamismului militant.
In luna aprilie, Jones si sustinatorii sau vor participa la un un protest impotriva jihadului si a legii sharia in fata celei mai mari moschei din SUA, in Dearborn (Michigan). Pastorul a afirmat ca orasul, unde se afla o importanta comunitate musulmana, este „Mecca Americii”.
Pastorul Jones a ars in 21 martie o copie a Coranului, in urma unui „proces” in care cartea sfanta a musulmanilor a fost declarata „vinovata” si „executata”.
Jones a ars un exemplar al Coranului in cadrul unei ceremonii deschise publicului, la Gainesville (Florida), in prezenta a circa 30 de persoane.
In septembrie 2010, au existat mai multe proteste publice in incercarea de a-l impiedica pe pastor sa distruga 200 de exemplare din Coran, cu ocazia comemorarii atentatelor din 11 septembrie 2001. Intentia sa a provocat inclusiv demonstratii violente in lumea musulmana.
In plus, Interpolul a avertizat in toamna anului trecut ca daca biserica lui Terry Jones isi va duce la indeplinire planurile de a arde exemplare din Coran, evenimentul va duce, cel mai probabil, la declansarea de atacuri teroriste la nivel global.
Biserica Dove World Outreach Center este recunoscuta ca fiind una controversata, de la infiintarea sa, in 1981, inclusiv pentru pozitia impotriva avorturilor si a casatoriilor intre homosexuali… noteaza www.hotnews.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button