EditorialeFamilie

Nu este uşor să spui … iartă-mă!

“El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre…” Isaia 53:5

Cele mai multe cupluri care se plâng de lipsa dragostei și o mulțime de răni în relația lor de căsătorie sunt acolo pentru că nu reușesc sau nu vor să-și mărturisească vina unul altuia în situații de conflict. De cele mai multe ori, preferăm o versiune soft și fără semnificația a mărturisirii greșelii. “Am greșit, scuze!” Alții preferă o versiune manipulativă – “Îmi pare rău pentru ce am făcut dar m-am săturat de …” Și mulți alții nici măcar nu se chinuie prea tare să-și mărturisească parte de vinovăție sau să-și ceară iertare, crezând că timpul va rezolva toate problemele și va vindeca rănile.

Mărturisirea greșelii este una din cele mai dificile cerințe biblice de îndeplinit. Și devine mai dificilă atunci când nu înțelegem ce înseamnă adevărata mărturisire. Cred că putem înțelege mai bine ce este adevărata mărturisire dacă ne gândim la ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi.

Sacrificiul lui Christos pe cruce a devenit un lucru atât de obișnuit printre noi încât am pierdut semnificația pentru viața noastră. Este trist faptul că acest element esențial pentru istoria omului și-a pierdut puterea de influență. Acest lucru ar trebui să ne motiveze să studiem și să memorizăm Scriptura pentru a putea medita la ea. În felul acesta ne asigurăm că nu pierdem din relevanță și impact. De exemplu, dacă citim textul de mai sus dintr-o altă perspectivă – “El era străpuns pentru păcatele mele, zdrobit pentru fărădelegile mele” – are o altă semnificație. În mod natural, eu sunt interesat să-și justific greșelile, Christos este interesat ca eu să-mi recunosc greșelile.

Mărturisirea înseamnă ca atunci când sunt egoist, critic, neiubitor sau nerespectuos, mai întâi trebuie să vorbesc cu Dumnezeu (1 Ioan 1:9) și apoi cu partenerul de viață (Iacov 5:16). Dar trebuie să fiu pregătit să accept durerea morții lui Christos pentru păcatele mele – sunt participant la uciderea Sa! Inimile noastre trebuie să fie mai întâi frânte ca să poată începe procesul iertării și vindecării relației de căsătorie.

Ce vei face astăzi pentru a începe procesul acesta care conduce la mărturisire adevărată în căsătoria ta?

Dă-ne Doamne, o inimă curată și ajută-ne să refacem relațiile dintre noi!

Preluat din Revista Respiro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button