Val de atacuri asupra creștinilor din Orissa, India

0
113

Hindușii extremiști au atacat din data de 8 decembrie  2010, de  cel puțin 15 ori creștinii din tribul Koya, ce locuiesc în satele din apropierea statului Orissa. Conform site-ului de știri, Persecution.net, în data de 23 februarie 2011  a avut loc ultimul incident, în Murliguda. Cel puțin 60 de atacatori ai grupului hindus extremist, RSS, l-au bătut pe Markari Soma până când acesta a rămas inconștient. Printre cei răniți se află și femei și copii.

Atacurile au început în data de 8 decembrie în satul Katanpali, când 35 de hinduși extremiști au luat cu asalt casa pastorului Mark Markani și l-au bătut.

Creștinii au suferit și atacuri în timpul nopții, serviciile de închinare erau întrerupte de hindușii extremiști, iar creștinii erau bătuți. Cel puțin patru familii au părăsit satul și nu s-au mai întors din cauza amenințărilor militanților.

Rugați-vă ca Dumnezeu să vindece pe cei care au fost răniți. Rugați-vă ca El să le dea putere creștinilor pentru a-i ierta pe cei care îi persecută. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi ferească pe creștinii din Orissa de alte atacuri,  și de asemenea, rugați-vă pentru misionarii din zonă și pentru atacatori.

© Ionela Baloi, StiriCrestine.Ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.