ExterneStiri

Val de atacuri asupra creștinilor din Orissa, India

Hindușii extremiști au atacat din data de 8 decembrie  2010, de  cel puțin 15 ori creștinii din tribul Koya, ce locuiesc în satele din apropierea statului Orissa. Conform site-ului de știri, Persecution.net, în data de 23 februarie 2011  a avut loc ultimul incident, în Murliguda. Cel puțin 60 de atacatori ai grupului hindus extremist, RSS, l-au bătut pe Markari Soma până când acesta a rămas inconștient. Printre cei răniți se află și femei și copii.

Atacurile au început în data de 8 decembrie în satul Katanpali, când 35 de hinduși extremiști au luat cu asalt casa pastorului Mark Markani și l-au bătut.

Creștinii au suferit și atacuri în timpul nopții, serviciile de închinare erau întrerupte de hindușii extremiști, iar creștinii erau bătuți. Cel puțin patru familii au părăsit satul și nu s-au mai întors din cauza amenințărilor militanților.

Rugați-vă ca Dumnezeu să vindece pe cei care au fost răniți. Rugați-vă ca El să le dea putere creștinilor pentru a-i ierta pe cei care îi persecută. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi ferească pe creștinii din Orissa de alte atacuri,  și de asemenea, rugați-vă pentru misionarii din zonă și pentru atacatori.

© Ionela Baloi, StiriCrestine.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button