Meditatii

Puţin cu multă dragoste

O asistentă socială îşi făcea an de an lucrarea printer locitorii unei zone din Munţii Appallachi. S-a oprit la o anumită casă şi i-a întrebat pe cei de-acolo dacă aveau nevoie de ceva. Tatăl familiei i-a oferit în semn de apreciere nişte carne de urs conservata. “O, nu!” exclamă ea, “Nu pot sa primesc asa ceva de la voi. Sunteti saraci si aveti voi insiva nevoie de ea” Barbatul raspune: “Nu esti sarac cand ai ceva ce poti oferi altuia.” Cu siguranta, avea dreptate. Banii nu sunt singurul lucru pe care il putem darui. Cat de putin ar avea cineva poate fi multipliat cand este daruit cu dragoste. Vaduva saraca din Marcu 12:42 a aruncat 2 banui  in vistieria templului. Dumnezeu a binecuvantat darul ei, fiindca ea Il iubea pe El.

Un copil a dus cu el cinci paini de orez  si doi pestisori. Dar ce insemnau acestea la cei cinci mii de barbate, pe langa femei si copii? Cu dragoste si compasiune pentru multime, Isus a oferit de mancare oamenilor infometati. Au fost ridicate douasprezece cosuri pline cu faramituri. “Putin” inseamna “Mult” atunci cand este oferit cu dragoste. Zacheu era mic de statura, dar dezavantajul acesta a fost compensat de pasiunea pe care a dovedit-o. Zacheu a alergat si s-a urcat intr-un dud ca sa-L vada pe Isus. Datorita acestui mic efort, a fost rasplatit, caci Isus S-a autoinvitat la Zacheu acasa.

Cand un om de neam mare a plecat intr-o tara indepartata, a impartit niste bani robilor sai şi le-a spus: “Puneţi-i  în negoţ până mă voi întoarce.” Prin negoţ, doi dintre robii aceştia au înmulţit averea stăpanului lor şi au fost răsplătiţi. Cel de-al treilea, care nu-l iubea pe stăpan a pierdut totul. Despre iertare, Isus s-a referit în Luca 7:47 “Păcatele ei, care sunt multe, sunt iertare; caci a iubit mult. Dar cui I se iarta putin iubeste putin.” Aşadar datorită dragostei lui Dumnezeu, El te poate ierta si pe tine de păcat, şi poti devei un om nou in Isus Hristos.

Dragostea e mai presus de orice, invinge orice si poate strabate munti si campii intinse pe intreg pamantul. Ai tu o astfel de Dragoste ?

Dragostea n-a fost turnată în inima noastră ca să rămână acolo; dragostea are valoare când este împărtăşită cu alţii.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button