Se spune că rata divorțului printre creștini este relativ aceeași ca în rândul populației seculare. Deși este foarte răspândită, această concepție este falsă, avertizează Glen Stanton, director al departementului Studii pentru Formarea Familiei în cadrul organizației Focus on the Family.
Cei care sunt afiliați și practicanți ai unei religii tradiționale „au o rată de divorț în mod semnificativ mai mică decât cea a populației generale. Factorul care diferențiază cele două categorii este angajamentul.”
Aproximativ 60% dintre cei care se identifică drept creștini, dar merg rar la biserică au divorțat, a observat Bradley Wright, sociolog la Universitatea din Connecticut (SUA), citat de BP. „Dintre cei care participă la viața bisericii, doar 38% au divorțat,” reiese dintr-un studiu făcut de profesor în 2010.
„Protestanții conservatori activi, care merg în mod regulat la biserică au cu 35% mai puține șanse să divorțeze decât ceilalți,” e de părere sociologul W. Bradford Wilcox, director National Marriage Project la Universitatea din Virginia. În același timp, protestanții conservatori nominali (care nu participă activ la biserică) sunt cu 20% mai predispuși la divorț decât americanii seculari, potrivit aceluiași sociolog.
Stire preluata de pe site-ul www.semneletimpului.ro