PoliticStiri

Jandarmul care a înapoiat 50.000 euro povestește experiența

Bărbatul, care lucrează de 11 ani în cadrul Jandarmeriei Gorj, povesteşte că în urmă cu câteva zile a găsit în parcare, chiar lângă maşina sa, un diplomat cu bani şi o sacoşă cu documente. A luat bunurile găsite în apartament, însă mărturiseşte că nu a deschis diplomatul, ci doar a verificat plasa în care se aflau documentele. El a aflat astfel că proprietarul lor este administratorul unei firme cu sediul chiar în blocul respectiv.

ST l-a contactat pe Aurel Trăistaru, care ne-a mărturisit câteva detalii personale despre gestul său și consecințele acestuia.

ST: Persoana pe care ați ajutat-o v-a răsplătit în vreun fel ajutorul?
A.T.: Nu, nu mi-a dat nimic până acum și nici nu am avut această pretenție. Eu am făcut acest gest pentru că așa am considerat de cuviință și nu am așteptat niciun fel de mulțumire de la dumnealui.

ST: Ce i-ați povestit soției dumneavoastră despre întâmplarea aceasta? Cum a reacționat, este acum mai mândră de dvs.?
A.T.: Categoric este mai mândră. De fapt, soția mea era cu mine. Am decis împreună, de comun acord, să înapoiem documentele și tot ce avea dumnealui, ce a pierdut.

ST: Dumneavoastră sunteți fericit pentru gestul acesta?
A.T.: Sunt foarte fericit. Am făcut-o din toată inima și sunt mulțumit că am făcut acest gest. Fiecare are dreptul la opinia lui. Eu am făcut acest gest fiindcă așa am crezut de cuviință.

ST: Fapta dvs. v-a făcut celebru peste noapte. Sunt și oameni care să vă invidieze pentru asta? Se uită cineva „urât” la dvs.?
A.T.: Nu, nu mi s-a întâmplat. Cei cu care am stat de vorbă, și prietenii, și familia, toți m-au susținut în ceea ce am făcut.

ST: Un comentator Adevărul vă felicita că ați fi spus că din frică de Dumnezeu ați returnat banii. E adevărat?
A.T.: Da, așa este. Am fost crescut cu credință în Dumnezeu și cred că da, a avut un impact destul de mare în ceea ce am făcut.

ST: V-ați piedut vreodată ceva? Un protofel, un telefon?
A.T.: Nu, nu mi s-a întâmplat până acum să îmi pierd ceva…

Presa din România a relatat în ultimele trei luni și despre alte fapte onorabile. În septembrie anul trecut, un jandarm din Sălaj returna un portmoneu cu peste 1.100 de lei și acte, pe care o femeie îl pierduse în Sălaj.

În luna decembrie, agentul de proximitate Eugen Croitoru a găsit și a returnat posesorului un portofel plin cu carduri bancare, pe care l-a găsit pe stradă. Polițistul din Iași l-a ajutat astfel pe studentul israelian de 25 de ani, care, pe lângă carduri, avea în același portofel și 150 de lei și 100 de euro.

La începutul lunii februarie, un grănicer timișean a găsit un portofel care conținea nu doar carduri bancare, cu 6.000 de euro, ci și PIN-urile cardurilor. Potrivit unui comunicat al Direcției Poliției de Frontieră Timișoara, agentul de poliție, Mircea Roșca, a găsit portofelul pe stradă și s-a dus imediat la adresa indicată de actele găsite în portofel. Familia căreia îi aparțineau cardurile a transmis, într-o scrisoare de mulțumire adresată Poliției de Frontieră, că „dacă agentul de poliție nu ar fi fost de o asemenea omenie, încât să ne înapoieze banii, am fi rămas ani întregi datori la băncile care ne-au împrumutat banii.”

Stire preluata de pe site-ul www.semneletimpului.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button