ExterneStiri

În Ghana copiii se prostituează pentru a-și plăti taxele școlare

Un milion de copii din întreaga lume sunt implicați în prostituție anual, iar Ghana este una din țările unde copiii se prostituează pentru a putea merge la școală să învețe.

Majoritatea copiilor vin din familii unde unul sau ambii părinți au murit. Astfel, incapabile de a plăti taxele școlare, dar dornice să învețe, fetele adolescente de până la 18 ani obțin acest drept prin banii făcuți în urma prostituției.

Misiunea Every Child Ministries, care își desfășoara activitatea în Ghana, trimite zilnic în baruri, pe străzi, hoteluri cupluri care să facă cunoștință cu aceste fete, să le vorbească despre Hristos și să le îndemne să se lase de prostituție. Lunar, de la 3 la 6 fete acceptă să înceteze să mai practice prosituția în urma discuțiilor cu reprezentanții ECM.

Aceste fete sunt ajutate mai târziu de ECM să își plătească taxele școlare și unele din ele sunt salarizate inițial, pentru a putea, ulterior, să dezvolte propria afacere. Apoi, ele sunt invitate la bisericile din apropiere, unde sunt primite cu multă căldură și înțelegere, de cele mai multe ori.

Vindecarea fetelor implicate în prostituție este un proces de lungă durată. Să ne rugăm, astfel, pentru organizația Every Child Ministries, ca să dezvolte acest proiect mai departe, cât și pentru fetele din Ghana, ca să fie vidnecate pe deplin și eliberate.

Cu referire la: Moldova Crestina

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button