Articole

Despre Ziua Îndrăgostiţilor, sau marea înşelăciune a satanei

Luni, 14 februarie 2011, mulţi dintre tinerii români, care se numesc creştini, au intenţia de a sărbători „Valentine`s Day”, renumita zi a îndrăgostiţilor, fără a fi conştienţi de originea acestei zile.  Tocmai aceasta e o tactică a Diavolului… Şi atât de mulţi suntem robi, nu vedem cât de usor cădem în plasa lui satana.  Sărbătorirea acestei zile are la orgine o sărbătoare din lumea romană, sărbătoare în onoarea lui Lupercus, care era un zeu, numit protectorul câmpurilor si turmelor, iar sărbătoarea care avea loc era consacrată dragostei şi fertilităţii. Aceasta era o sărbătoare păgână, în timpul căreia se cânta şi se dansa pentru a atrage mulţumirea zeului. Numeroşi istorici asociază originea Sfântului Valentin cu sărbatorile romane în onoarea lui Lupercus, celebrate în jur de 14 sau 15 februarie, care erau de asemenea ocazia,  de a găsi un tânăr sau o tânără prin intermediul unei loterii la această sărbătoare.

Cu această ocazie, potrivit lui Noel Lenski, profesor de istorie în cadrul Universităţii Colorado din Boulder, bărbaţii tineri mărşăluiau goi pe străzi şi le loveau pe femei cu piei de capră sau de câine, cu scopul de a le spori fertilitatea. Şi iată că astfel, creştinii au ajuns  să sărbătorească cu un entuziasm uimitor o sărbătoare păgână, astfel încât se estimează că, în anul 2010, un miliard de felicitări au fost trimise în întreaga lume cu ocazia acestei sărbători. Având în vedere aceste aspecte, este corect să sărbãtoresti „Ziua Îndrăgostitilor”? E corect să ne acuzăm unii pe altii, pe motive religioase si să adoptăm o sărbătoare păgână, a oamenilor care n-aveau nici o treabă cu Dumnezeu? Ne numim o tarã creştină…. Şi sunt sute de mass-uri trimise cu privire la ceea ce este dragostea… Doar Biblia defineşte cu adevărat ce este dragostea, afirmând cu tărie că Dumnezeu este dragoste!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button