ExterneStiri

Cinci persoane au murit înecate în timpul unui botez creștin

Managua – Nicaragus. – Membrii bisericii evanghelice Centro de Adoración Familiar Misioneros de la Luz (Centrul de închinare Familial Misionarii Luminii) au trăit duminică noaptea cea mai lungă și mai tristă din istoria lor, datorită morții a cinci persoane dintre ei, care s-au înecat în timpul botezului în apele lacului Cocibolca.

Printre cele cinci victime se afla și Nazareth Estrada Bustos, de 13 ani, fiica pastorului Félix Estrada.

Celelalte victime sunt: Karina Guerrero Rodríguez, Marcos Rodríguez Guido, ambele de 16 ani, și frații Mártires și Danny de 38 și 23 de ani.

La botez au asistat 130 de membrii ai bisericii situate în cartierul Naciones Unidas, din Managua, dintre care 25 s-au botezat la lacul balnear Tolesmayda, în Belén, Rivas. Tragedia s-a întamplat la ora 15:30 minute, când cei mai mulți dintre cei care asistau la botez se aflau în autobuze, a declarat Léster Quintero, unul dintre martorii tragediei.

Este pentru prima dată când venim la acest lac balnear și nimeni nu ne-a spus că este periculos” , a spus Quintero.

El a spus că victimele au format un grup de 20 de tineri care au decis sa se arunce pentru ultima dată în apă, înainte de a pleca și au format un cerc, luându-se de mână, însă un val i-a despărțit.

Cei care s-au înnecat nu știau să înoate, și au fost atrași spre nord, a relatat Quintero, adăugând că a fost dureros să vadă cât de mulţi membri ai bisericii au luptat să plutească pentru a evita înecul.

” Chiar dacă am încercat în mod disperat să îi ajutăm, valurile nu ne-au permis”, a adăugat un membru al acelei biserici evanghelice.

” Este un moment de profundă durere, cinci dintre frații noștrii s-au înecat” spunea Manuel Gaitán, unul dintre liderii bisericii.

În mijlocul durerii din cauza celor întâmplate, membrii bisercii prezenți au făcut o colectă între ei. În timpul nopții și înspre dimineața zilei de miercuri, aceștia au așteptat sosirea corpurilor fără viață a celor cinci persoane.

Sursa: StiriCrestine.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button