SocialStiri

Barack Obama îndeamnă liderii religioşi să se roage pentru Egipt

Preşedintele american Barack Obama a vorbit despre valoarea rugăciunii şi afirmat că, în timpul celor 2 ani care s-au scurs din mandatul său, credinţa lui s-a adâncit prin rugăciune. Totodată, Obama a lansat un apel către lideri şi către cei care au putere de decizie să se bazeze pe credinţa lor atunci când fac legi.

Preşedintele a vorbit despre religie, credinţă, principii şi toleranţă, ieri, cu ocazia evenimentului Mic Dejun cu Rugăciune care a avut loc la Washington. Discursul său fost presărat cu numeroase trimiteri la pasaje din Biblie.

„Mă rog ca Dumnezeu să ne arate, mie şi tuturor, limitele înţelegerii noastre şi să ne deschidă ochii şi inimile către fraţii şi surorile noastre care au puncte de vedere diferite„, a declarat Obama. El a recunoscut că nu se roagă întotdeauna pentru chestiuni de importanţă naţională sau internaţională. Uneori, se roagă pentru copiii lui şi pentru problemele specifice vârstei lor.

Obama a vorbit şi despre aspecte personale, precum faptul că tatăl său nu a fost un om credincios, în timp ce mama lui, deşi a avut rezerve vizavi de „religia organizată”, a fost totuşi una dintre „cele mai spirituale persoane” pe care le-a cunoscut. „Când mă trezesc, dimineaţa, Îl aştept pe Domnul şi Îi cer să-mi dea tăria să fac ceea ce este drept pentru ţara şi poporul nostru. Când merg la culcare, seara, Îl aştept pe Domnul şi Îl rog să îmi ierte păcatele şi să aibă grijă de familia mea şi de poporul american„, a mărturisit liderul de la Casa Albă, notează latimes.com.

Preşedintele SUA s-a referit şi la tensiunile actuale din Egipt. „Ne rugăm pentru ca violenţa din Egipt să se termine, pentru ca drepturile şi aspiraţiile poporului egiptean să îşi găsească împlinirea şi pentru ca să răsară o zi mai bună peste Egipt şi în întreaga lume.”

Jose Enriquez, unul dintre minerii care au fost captivi într-o mină din Chile, a fost invitat la evenimentul Mic Dejun cu Rugăciune. Acesta a mărturisit în faţa participanţilor că, în perioada în care el şi colegii săi erau captivi în subteran, şi-au dat seama „că aveau o singură alternativă [de scăpare], iar aceasta era Dumnezeu„. Enriquez a povestit că unii dintre minerii captivi i-au învăţat pe ceilalţi să se roage şi că, pe măsură ce se rugau, au început să simtă prezenţa şi binecuvântarea lui Dumnezeu. Unul dintre momentele semnificative, menţionate de minerul chilian a fost acela când salvatorii care lucrau la suprafaţă pentru eliberarea lor au reuşit să le trimită Biblii.

Mark Kelly, soţul lui Gabrielle Giffords, membră a Camerei Reprezentanţilor, împuşcată luna trecută, în Tucson, Arizona, a fost prezent la Micul Dejun cu Rugăciune şi a rostit rugăciunea de încheiere a evenimentului.

Discursul lui Obama despre credinţă şi importanţa rugăciunii nu fost cel dintâi pe această temă. Preşedintele american a mai vorbit despre propria preocupare pentru călăuzirea din partea lui Dumnezeu, în condiţiile în care, de-a lungul celor 2 ani de mandat care s-au scurs, au fost numeroase voci care au afirmat că Barack Obama ar fi musulman, nu creştin. Un sondaj realizat de Pew Research Center, în august 2010, a arătat că 18% dintre americani erau de părere că preşedintele lor este adept al religiei islamice, conform AP.

Sursa: Semnele Timpului

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button