SocialStiri

Tony Blair: Religia inspiră tinerii să ajute

Religia nu împinge la izolare sau conflict, ci este o reală forță pentru schimbare. Acesta a fost mesajul transmis de fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair, la încheierea perioadei de aplicații pentru bursa Faiths Act.

„Ideea că tinerii nu sunt motivați de religie ca să îi ajute pe ceilalții – sau că credința inspiră doar conflict – este pur și simplu greșită,” a spus Tony Blair, fondatorul și patronul fundației, într-o declarație citată de Christian Post.

Fostul premier britanic se bazează în afirmațiile sale pe numărul mare de tineri care au aplicat, pentru bursa Faiths Act oferită de fundația Tony Blair Faith. „Numărul de aplicanți arată clar entuziasmul care există între tineri, de a demonstra că religia poate fi o forță pentru bine în societate,” a mai declarat Blair. „Poate construi înțelegere și poate furniza unitate și putere de a face față celor care o văd ca o sursă de separare și discriminare.”

Peste 680 de tineri de diferite religii au aplicat la programul aflat deja la a doua ediție.  Cea mai mare parte a aplicanților sunt creștini (41%). Aceștia sunt urmați de hinduși (18%) și musulmani (17%).

Faiths Act selectează 30 de tineri de 20-27 de ani din Canada, India, Marea Britanie și Statele Unite, care sunt motivați de religia lor să ajute personele aflate în dificultate. Cei selectați sunt trimiși, echipă cu participanți de altă religie, pentru a ajuta membrii unor comunități locale confruntate cu sărăcia. Anul acesta, principalul obiectiv al programului peste eradicarea deceselor cauzate de malarie.

Sursa: Semnele Timpului

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

2 Comments

  1. Un alt Mare Inselator al lumii care vorbeste despre religie.Lucreaza pentru aceeasi forta Satanica ca si Obama tot ce vor sa spuna prin mesajul religios este sa le dati Lor sufletul lui Cristos. Multumesc

  2. Dupa cum ati observat toti pronunta cuvantul religie dar nici unul nu pronunta numele Isus Cristos pe care nu il recunosc ca fiind eternul Rege al Lumii. Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button