EvanghelizariStiri

Eveniment apologetic în Metanoia, Arad

Sambata, 29 ianuarie incepand cu orele 16:00, in cadrul bisericii Metanoia, Dr. Darrell Bock, profesor cercetator in NT la Dallas Theological Seminary, va sustine 2 prelegeri de apologetica crestina pe teme de actualitate in societatea contemporana.

Sesiunea 1 (16:00-17:45): Codul lui DaVinci si secretele nespuse despre Isus din celelalte Evanghelii: ce nu se spune pe Discovery Channel, History Channel sau National Geographic despre Isus.

Explicatie: Atat Codul lui DaVinci cat si majoritatea emisiunilor din preajma Pastelor si Craciunului de pe aceste canale cu reputatie in televiziune, prezinta un Isus trunchiat, diferit de cel prezentat in Evanghelii – cel pe care il cunoastem si il accepta credinta crestina. Ei se bazeaza pe materiale preluate din alte Evanghelii  – mai sunt vreo 20 aparute in primele secole – care dau o alta imagine despre Isus. Folosind aceste date, intentia umanistilor/ateilor din media seculara este sa creeze o teorie a conspiratiei bisericii, prin care sa distruga fundamentul credintei crestine, insinuand ca Isus a fost „fabricat” de catre biserica, care in a-i exalta imaginea, a eliminat sau tinut secrete celelalte Evanghelii care redau si alte adevaruri despre el. Dr. Bock va adresa aceste argumente si va da explicatiile necesare intelegerii lor si veridicitatii crestinismului autentic.

Sesiunea 2: (18:00-20:00 in cadrul serviciului bisericii)

Scriptura si doctrinele ei stau la baza crestinismului autentic. Istoric vorbind insa, Biblia, asa cum o stim noi astazi a fost recunoscuta abia in secolul IV, iar doctrinele de baza ale crestinismului au inceput a fi enuntate incepand tot din acea perioada. Ce s-a intamplat insa inainte de secolul IV in biserica crestina? Ce fel de Biblie au citit primii crestini si ce fel de doctrine (daca au avut doctrine) au enuntat ei? Este crestinismul de azi, o forma modificata fata de ceea ce credeau crestinii din biserica primara, post-apostolica? De ce e important sa stim aceste lucruri in contextul argumentelor contemporane care contesta autenticitatea Scripturii si a crestinismului de azi.

Dr. Darrell Bock este profesor cercetator in Noul Testament la Seminarul Teologic din Dallas, autor a peste 20 carti si o voce proeminenta in apararea credintei crestine in dezbaterile din media. Dr. Bock este pe lista lui New York Times ca best selling author si a aparut in diverse dezbateri televizate despre istoricitatea lui Isus si autenticitatea Evangheliilor pe Discovery Channel, ABC, NBC. Dr. Bock locuieste in Dallas si este casatorit cu Sally si au 3 copii si 2 nepoti. In prezent, sub auspiciile fundatiei Humboldt, este in cercetare la Universitatea din Tubingen, pentru a scrie 3 carti despre Isus. Dr. Bock a fost mentorul lui Cristian Barbosu in cei 4 ani cat a studiat la DTS, si continua sa fie un om de referinta cu care se consulta in probleme teologice si de studiu biblic.

Sursa: www.bisericametanoia.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button