Familie

Îti pasă de căsnicia ta?

Nu de puţine ori dau cu ochii de articole care mai decare mai critice la adresa căsniciei. Mulţi oameni care se cred experţi dau tot felul de sugestii referitor la cat ar trebui să dureze o căsnicie, cum ar trebui să se desfăşoare, când e cel mai bine să divorţezi, ce proceduri să urmezi şi căt de repede să te avânţi spre o nouă relaţie.

Acum mă adresez vouă care citiţi aces articol, vă pasă de căsnicia voastră? Daca ar fi să facem o analiză a atricolelor găsite în reviste de specialitate, internet şi televiziune cred (nu am o statistică oficială) că 80% din ele te invaţă mai degrabă să rupi o relaţie care scarţâie, o relaţie în care nu eşti satisfăcut, dar tu, ce gândeşti? Ce trebuie făcut?

Pornind de la o realitate si anume aceea ca nu exista căsnicii fără nici o problemă ajungem la o vorba tare înţeleaptă care spune „Căsnicia e o artă, trebuie să o creezi din nou în fiecare zi” Multi oameni se căsătoresc cu gândul ca işi iau soţ sau soţie pentru toată viaţa şi sunt „asiguraţi” şi dacă până atunci au făcut tot ce au fost în stare să cucerească partenerul după momentul căsătoriei parcă uită dintr-odată totul, devin neglijenţi, isi permit să se poarte mai neîngrijit, să se poarte urât uneori, poate chiar grosolan ca sa nu spun violent (verbal sau afectiv). Crezi că este corect?

Dacă ar fi să te analizezi tu cum te porţi cu soţia ta? Cum te porţi cu soţul tău? Îţi mai sunt vii în inimă grija şi dragostea de la început? Mai nutreşti sentimente de respect şi dragoste pentru cel de lângă tine?

Sunt deacord că dragostea se maturizează, nu este la fel toată viaţa, ştiu că sentimentele ar trebui să se maturizeze şi să fie mai statornice si bine fixate . Insă ele ar trebui să fie prezente. Ar trebui să se vadă, sau măcar efectele lor ar trebui să fie vizibile.

Stiai că soţiei tale îi place enorm să primească flori, da chiar şi acum, da chiar după atâţia ani îi face doasebită plăcere să îi oferi flori …. dar stii….. stii că şi-ar dori mult de tot să o îmbrăţişezi cu dragoste şi căldură şi să îi şopteşti la ureche că e frumoasă. I-ar mai place tare mult deasemeni să o aştepţi cum masa pusă odata sau dacă chiar nu te pricepi la mancare ar accepta cu mare plăcere invitaţia la o cină romantică la un local drăguţ. Dacă ai şti câte lucruri îi fac plăcere…… apropos… de ce nu faci o listă chiar acum cu ceea ce îi place soţiei tale? Poate o carte bună, poate o geantă, o lenjerie fină de ce nu.

Sţiai că soţului tău ii place enorm să dai puţin timpul înapoi? Stiai că îi place să mai renunţi la lucrurile categorice şi să îi arăţi ca ai nevoie de el? Stiai că îi este tare dor de îmbrăţişările de la început, de săruturile acelea de sclipirea ochilor tăi? Îi place să te faci mică şi fragilă în braţele sale, îi place să fii iar uimită de ceea ce ştie sau poate să facă. Îi place să te surprindă că îl priveşti cu admiraţie si încredere. Tu ştii ce îi place soţului tău? , ia da puţin timpul înapoi să îţi aminteşti, el poate fi iarăşi acel bărbat de care te-ai îndrăgostit, tu îl poţi motiva. Apropo când aţi avut ultima oară o seara romantică?

Îţi pasă de căsnicia ta? Dacă da atunci acţioneată, nu sta indiferent faţă de căsnicia ta. Ea nu înseamnă numai un certificat, o hârtie, ea înseamnă, dragoste, respect, pasiune, acţiune, tandreţe, credinţă etc. Dacă nu faci tu nimic sunt alţii lângă tine care for fi drăguti/drăgute, care se vor purta „bine „ cu partenerul sau partenera ta. Sunt alţii carora le surâde ideea de a avea o aventură. Nu lua seama la telenovele si aşa zise poverti de succes in dragoste făurite peste noapte Găndeştete că Dumnezeu v-a unit şi altul sau alta mai bun sau buna pentru tine nu există.

Dacă iţi pasă de căsnicia ta, decă iţi pasă de iubitul, iubita ta atunci la treabă. Alungă monotonia, alungă dezinteresul şi înlocuieştele cu prospeţime, tonicitate şi viaţă.

© Doar Impreuna

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. domnul sa va binecuvinteze ca sunt foarte de folos aceste invataturi caci de multe ori uitam cum a fost la inceputul relatiei si ar trebuie sa ne uitam in urma si sa rezolvam ce nu e bun acuma si chiar neingrijirea sau poate vorba care nui mai cum a fost la inceput e minunat mesajul si de folos pt mine una

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button