ExterneStiri

Franţa se pregăteşte să dezbată legalizarea suicidului asistat

Senatul francez se pregăteşte pentru dezbaterea legalizării suicidului asistat pentru pacienţii care suferă de boli grave la un nivel avansat. (LifeSiteNews.com)

Spre deosebire de eutanasie, în care medicul este cel care determină întreruperea vieţii, fie prin acţiune activă, cu ajutorul unui mijloc tanatogen, fie pasivă, în suicidul asistat medical pacientul este cel care îşi întrerupe viaţa, medicul fiind părtaş la actul respectiv (sau complice) prin informaţiile sau mijloacele puse la dispoziţie.

Problema eutanasiei şi a suicidului asistat medical aduce cu sine importante controverse de ordin moral, religios, social şi juridic. Medicul care practică acest lucru şi-a încălcat menirea şi comite un păcat grav, condamnat de Dumnezeu.

Sursa: StiriCrestine.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button