Miniștrii europeni cer Uniunii Europene să oprească persecuţia creştinilor în lume

0
935

Italia, Franţa, Polonia şi Ungaria au cerut luni, Catherinei Ashton, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe să adopte “măsuri specifice” pentru a opri persecuția creştinilor.

Ministrul de Externe al Italiei, Franco Frattini, a trimis o scrisoare Catherinei Ashton, cu această solicitare scrisoare, semnată deasemenea și de către miniştrii de externe din Franţa, Michèle Alliot-Marie, a Poloniei, Radoslaw Sikorski, şi Ungaria, Janos Martonyi, ne informează surse din ministerul italian.

Miniştrii au cerut Catherinei Ashton să înscrie pe ordinea de zi a reuniunii de la Bruxelles, din 31 ianuarie 2011 problema  persecuţiei creştinilor.  Scrisoarea a prevede adoptarea de “măsuri specifice” pentru a promova “respectul pentru libertatea de religie şi de exprimare.”  Miniştrii europeni au afirmat în scrisoare că UE “nu poate fi indiferent la ceea ce sa întâmplat în ultimele luni” .

Pe 2 ianuarie, Papa Benedict al XVI-lea, de asemenea, a făcut apel la comunitatea internaţională să acţioneze şi să apere libertatea religioasă, în urma atacului în Ajunul de Anul Nou (citiți aici articolul) într-o biserică coptă din Alexandria (Egipt), în care au fost ucise 23 de persoane şi a rănite alte 90 de persoane. Papa a mai vorbit luni şi despre bombele puse în casele creştinilor în Bagdad şi atacul comise de Al-Qaeda împotriva catedralei siriane, din capitala irakiană.

Sursa: StiriCrestine.Ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.